11.3.17

Πρόσωπα 2016: Δημήτριος Πετρόπουλος [2]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2016 | 2 | 5.1.2017 | 867 



«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»



[-] Πρόκειται για τον πρώτο αντιδήμαρχο «Παραδοσιακών-Πολιτιστικών» της Καστοριάς, επί δημαρχίας Ανέστη Αγγελή που διεκδίκησε ήδη από το 2015 να μεταλαμπαδεύσει για τον ίδιο και για την Καστοριά κάτι από show biz μεσημεριανών εκπομπών gossip, με προβολείς δημοσιότητας, επίκεντρο ενδιαφέροντος και διαρκή show-παρουσία.

Από γάργαρα νερά της λίμνης που το «νερό της πίνεται», από την παράδοση της Καστοριάς που παντρεύεται ο «Ραγκού» και «Τσάρος» που γέννησαν τα «Ραγκουτσάρια», μέχρι «ακτιβισμό» στυλ Γλέζου και γάμους ομοδόξων, κατά προτίμηση Ρώσων.

Έτσι παρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2015 ήδη είχε διαδηλώσει orbi αλλά όχι urbi – δηλαδή σε ΜΜΕ και όχι στον Δήμο- την απόφαση του να παραιτηθεί από την θέση του αντιδημάρχου επειδή όπως ο ίδιος δήλωσε, «είχε ολοκληρώσει το έργο του και δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει», ωστόσο στην διάρκεια του 2016, και μέχρι τον αντικατάστασή του, τον περασμένο Νοέμβριο από τον ίδιο τον δήμαρχο Καστοριάς στο πλαίσιο ενός ευρύτερου «ανασχηματισμού», δεν προέβη σε καμιά παραίτηση. Και συνέχισε να επιτελεί, το έργο και καθήκον του, που τελικά φαίνεται να μην ήταν εξαντλημένο, αλλά ανεξάντλητο.



ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2016 | 2 | 5.1.2017 | 867 

Το αποτέλεσμα της περίπου διετίας στην άσκηση των καθηκόντων του αντιδημάρχου, πέρα από την αποκορύφωσή του που ήταν το μπάζωμα της κατ’ όνομα παλιάς «πλαζ, και η δημόσια πρόσκληση του στους πολίτες της Καστοριάς να κολυμπούν στην λίμνη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα δημιουργούσε και άλλες πλαζ στην λίμνη, επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», θεωρείται κορυφαία στιγμή της δημοτικής ζωής της Καστοριάς. Κατάλληλη για επιστημονική μελέτη της υπευθυνότητας των διοικούντων, και των επιπτώσεων της εκλογικής διαδικασίας στην καθημερινότητα του πολίτη.

Βεβαίως, ταυτόχρονα στην διάρκεια του 2016 που ξεκίνησε με την απίστευτη πρωτοβουλία να ανοίξουν την «ετοιμόρροπη» σκάλα του Σταυρού, να την φορτώσουν πλήθος για τον αγιασμό των υδάτων, φρόντισε τόσο με την συμμετοχή του σε (πολλά) ταξίδια και αποστολές, σε αμφικτυονίες πόλεων και άλλες τέτοιες κενές ουσίας πανελλήνιες ανοησίες, όσο και με στυλιστικές επιλογές και φωτογραφικά στιγμιότυπα, να θυμίζει κάτι από Μ. Γκλέτσο και Η. Ψινάκη (δημάρχους Στυλίδας και Μαραθώνα αντίστοιχα), και τις ευκαιρίες να αποσπάσει κάτι από την αύρα του πραγματικά προοδευτικού δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη –διότι ως προς τα λοιπά προφανώς δεν θα μπορούσε (ίσως και να μην ήθελε κιόλας) να του μοιάσει.

Η δημόσια εριστική προσβλητική επίθεσή του σε κρατική υπάλληλο της Περιφέρειας, αρμόδιας για το περιβάλλον, με κριτήριο την καταγωγή της (από την Κρήτη), κάνοντας απίστευτες αναφορές σε DNA και άλλα τέτοια αδιανόητα, ήταν το αποκορύφωμα της κάπως θορυβώδους αντιδημαρχιακής σταδιοδρομίας του το 2016, η οποία έληξε με την αντικατάστασή του.

Βρήκε βέβαια σε όλα αυτά πρόθυμους μεταδότες ορισμένα ΜΜΕ και πρόσωπα, και έτσι πέρασε στην ιστορία με το δικό του άστρο. Που βεβαίως δεν βρέθηκε κοντά ούτε στην υπόθεση Μαθιουδάκη, ούτε σε κάτι στέρεο και μακρόπνοο για την Καστοριά, εκτός από το καθαρό νερό της λίμνης που πίνεται και της αξίζει γαλάζια σημαία, ίσως και βυζαντινή.

Τον δημοτικό αυτό σύμβουλο, επέλεξαν οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ για την σημειολογία και το στίγμα που εξέπεμψε. Θετικό ή αρνητικό, αυτό δεν θέλει δα και ρώτημα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 867.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ