28.2.17

Η Σχολή Mangueira (4η)




Την παρέλαση της 2ης νύκτας του Grupo Especial, έκλεισε η λαοφιλής Σχολή Mangueira (Grêmio Recreativo Escola de Samba Estação Primeira de Mangueira), που ιδρύθηκε το 1928. Εισήλθε στο Sambodromo στις 05:05 το πρωΐ.

* * *

Ο χρόνος που πρέπει να παρελάσει κάθε Σχολή κυμαίνεται μεταξύ 1:05' έως 1:15'. Η παραβίαση αυτών των χρονικών ορίων και ως προς τα κατώτερα και ως προς τα ανώτερα, συνεπάγεται ποινή στην τελική βαθμολογία (1/10 του πόντου για κάθε λεπτό).

Φέτος μειώθηκε για πρώτη φορά ο αριθμός των αρμάτων της κάθε Σχολής, από 7 σε 6, καθώς και ο χρόνος διάρκειας της παρέλασης, ως προς το ανώτατο όριο, από 1:22' που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε 1:15', με συνέπεια να μειωθούν κατά 10% οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Σχολές στον νέο κανονισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mangueira, που παρέλασε φέτος με 3.500 καρναβαλιστές, δηλαδή 1.000  λιγότερο, απ' ό,τι  άλλες χρονιές που συμμετείχαν 4.500.

Εκτός από τα πιο πάνω, πραγματοποιήθηκαν κι άλλες τροποποιήσεις του κανονισμού, με σκοπό να γίνει η παρέλαση πιο ευέλικτη.


Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ