7.4.14

...«Το πιο γνήσιο της Αποκριάς»




ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2014 - 2016 να έχει ήδη αρχίσει, στην διάρκεια της οποίας το Ρίο ντε Τζανέϊρο στην Βραζιλία θα αποτελέσει επίκεντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα χάρη στο Mundial του προσεχούς καλοκαιριού και προπαντός στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις για το ετήσιο, παγκόσμιας φήμης καρναβάλι του Ρίο.

Συγκεκριμένα, μετά τις συναρπαστικές ολονύκτιες παρελάσεις των 12 έως 14 μεγάλων Σχολών της Σάμπα (κάθε σχολή αριθμεί από 3.500 έως 5.000 καρναβαλιστές και από ορχήστρα 300-500 ατόμων) που διεξάγονται στο Σαμπόδρομο την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα (μέχρι το επόμενο πρωΐ), μετά και την ανάδειξη της καλύτερης Σχολής και της κατάταξης των υπόλοιπων, το Σάββατο ακολουθεί η "Apoteosi" ("αποθέωση") των Σχολών στο Σαμπόδρομο που είναι ήδη έτοιμο για τον τερματισμό του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την "αποθέωση" του π.Σαββάτου (απ' όπου και η σχετική φωτογραφία) ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του διάσημου Καρναβαλιού, στην διάρκεια του οποίου, η θρυλική πόλη, ούτως ή άλλως προσελκύει τα βλέμματα όλου του (δυτικού) κόσμου.

Αντίστοιχα στην Καστοριά, τις ίδιες ημέρες, όχι μόνο προβλήθηκε ο Χάσκαρης σαν πατέντα πανελλήνιου τουλάχιστον (αν όχι Γαλαξιακού) ενδιαφέροντος και ταυτοχρόνως οι χάσκοντες έχασκαν, αλλά επιπλέον προστέθηκε ακόμη ένα αυθεντικό και πατροπαράδοτο καρναβάλι και μάλιστα... «το πιο γνήσιο της Αποκριάς» (όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου). Στο οποίο για μια ακόμη φορά μέσα σε ελάχιστους μήνες, σύμπασα και ομόθυμα ξεφάντωσε - σε ορθία θέση αυτή την φορά- η δημοτική αρχή του τόπου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ