17.2.17

Rusalka



Η Ρουσάλκα του Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ θα είναι η επόμενη απευθείας αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς: το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.

Η μαγευτική όπερα παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο καστοριανό κοινό.  Η πρώτη ήταν πριν τρία χρόνια ακριβώς, (φωτογραφία επάνω) στις 8 Φεβρουαρίου 2014 υπό την διεύθυνση του Yannick Nézet-Séguin, σε σκηνοθεσία Otto Schenk με την Renée Fleming και τον Piotr Beczala.

Η παράσταση της 25ης Φεβρουαρίου  2017 είναι σε άλλη σκηνοθεσία, αυτή της χαρισματικής Mary Zimmerman (σκηνοθέτησε με επιτυχία, για τα live της ΜΕΤ, την Lucia di Lammermoor το 2008, την Sonnambula το 2009 και την Armida το 2010) και διεύθυνση ορχήστρας ο Sir Mark Elder.

Τον ομώνυμο ρόλο της Ρουσάλκα (Νεράϊδα της λίμνης, Νύμφη του γλυκού νερού) θα ερμηνεύει η Kristine Opolais (την απήλαυσε το καστοριανό κοινό ως Madama Butterfly και Manon Lescaut την περασμένη Άνοιξη), ενώ τον πρίγκιπα ο Brandon Jovanovich και την μάγισσα Γιεζιμπάμπα η Jamie Barton.

Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που θα εκπλήξει η  σκηνοθετική ματιά της Zimmerman. Το σκηνικό  θα μεταφέρει τους θεατές σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους νεράϊδων, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων που εμφανίζεται στην 2η πράξη.

Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η Ρουσάλκα, παίρνοντας στοιχεία από τις κλασσικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ