24.2.17

ΟΔΟΣ 1+1 για την Rusalka


για την παράσταση του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στις 19:55
υπό την διεύθυνση του  Sir Mark Elder

Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός 

για την Rusalka του Dvořák


ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ | SOLD-OUT

Η προσφορά του κουπονιού της ΟΔΟΥ 1+1 (δύο εισιτήρια αξίας 30,00 € στην τιμή των 15,00 €, δηλαδή 7,5 € το άτομο) έχει εξαντληθεί. Λόγω αυξημένης ζήτησης δημιουργείται ένας δεύτερος εκπτωτικός κατάλογος των 10,00 € ανά άτομο αντί 15,00 € μαζί με το κουπόνι της ΟΔΟΥ.  Επιπλέον, από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Ορεστειάς» κ. Λαζάρου Ζήση, βεβαιώνεται η προθυμία διευκόλυνσης οικονομικά ασθενέστερων ατόμων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση του Σαββάτου.

Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι 1+1 της ΟΔΟΥ (του φύλλου 874 της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017) την ημέρα της αναμετάδοσης το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου  2017 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με δύο ονομαστικούς καταλόγους  που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.
Ευγενική προσφορά της ΟΔΟΥ


Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Live in HD”, μετά την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ που μάγεψε το κοινό και τον συγκλονιστικό Ναμπούκο του Τζουζέπε Βέρντι , παρουσιάζει την παραμυθένια όπερα Ρουσάλκα.

Η Kristine Opolais ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη της λίμνης, Ρουσάλκα. Ο Sir Mark Elder διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από την Met, το οποίο σκηνοθετεί με την χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. 



Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.




Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που θα εκπλήξει το κοινό με την σκηνοθετική ματιά της. Το σκηνικό μας μεταφέρει σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους Νεράιδων, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων που εμφανίζεται στην 2η πράξη. Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «Ρουσάλκα», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν (μεταξύ άλλων η όπερα είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα»).







Ένα μαγευτικό παραμύθι που αφηγείται την τραγική ιστορία μιας απόκοσμης νεράιδας, μιας λιμναίας νύμφης, και τον παράφορο έρωτά της για έναν πρίγκιπα, που ολοκληρώνεται μόνο μέσα από το θάνατο. 

Τα τελευταία χρόνια η Ρουσάλκα έχει έλθει και πάλι το προσκήνιο, καθώς σκηνοθέτες αποκωδικοποιούν τους ψυχαναλυτικούς συμβολισμούς της υπόθεσης, προσθέτοντας με αυτό τον τρόπο διαστάσεις πέραν του πρώτου επιπέδου ανάγνωσης.




Τιμές εισιτηρίων:
•15,00 € κανονικό εισιτήριο.
• 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
• 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ».

Διεύθυνση: Sir Mark Elder. Σκηνοθεσία: Mary Zimmerman. Με τους Kristine Opolais (Rusalka), Katarina Dalayman (η ξένη πριγκίπισσα), Jamie Barton (Ježibaba), Brandon Jovanovich (ο πρίγκιπας) και Eric Owens (ξωτικό του νερού).

Πληροφορίες:  
-στην  ΟΔΟ  τηλ. 2467029638 και  e-mail: odos-kst@otenet.gr
-στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»  τηλ. 2467022292, 2467029630 και στον πρόεδρό της κ. Λάζαρο Ζήση τηλ. 6984666085.



Η μαγευτική όπερα παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο καστοριανό κοινό.  Η πρώτη ήταν πριν τρία χρόνια ακριβώς, στις 8 Φεβρουαρίου 2014 υπό την διεύθυνση του Yannick Nézet-Séguin, σε σκηνοθεσία Otto Schenk με την Renée Fleming και τον Piotr Beczala.



  • Σκηνές της Rusalka από το ΤΕΙ Καστοριάς 25.2.2017
  • ΟΔΟΣ 1+1 για την Rusalka (2017)
  • ΟΔΟΣ: 1+1 για την Rusalka (2014) 
  • Περισσότερα εδώ
  • Σχετικά με την πρώτη Rusalka εδώ (8.2.2014)
  • Σχετικά με την Kristine Opolais στην Madama Butterfly εδώ
  • Σχετικά με την Kristine Opolais στην Manon Lescaut εδώ
  • Το πρόγραμμα των αναμεταδόσεων 2016-2017
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ