21.6.17

Πολιτικό γραφείο της κ. Μαρίας Αντωνίου

«Πριν γίνουν κυβέρνηση, οι ΣυΡιζΑνΕλ, πρωτοστατούσαν στο κίνημα «δεν πληρώνω».   Και ξαφνικά οι 18 σταθμοί διοδίων, που προβλέπονταν από την προηγούμενη απόφαση, με την κυβέρνηση Τσίπρα έγιναν 38! Μία ακόμη ανακολουθία της σημερινής κυβέρνησης, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει ως κυβέρνηση.

Μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση των yes man της πρώτης φοράς αριστεράς προς τους δανειστές, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Μια ακόμη φορά που αποδεικνύεται πως, από όσα έλεγαν, δεν ισχύει τίποτε και κάνουν παντού τα ακριβώς αντίθετα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλούν από μόνοι τους.

Με τα νέα διόδια η χρέωση ανά χιλιόμετρο σχεδόν θα υπερδιπλασιαστεί, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος μετακίνησης ανθρώπων και μεταφοράς προϊόντων. Πρόκειται επομένως για μία απαράδεκτη, αντιαναπτυξιακή απόφαση, πραγματική ταφόπλακα, όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς η Εγνατία Οδός είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της.

Όλα αυτά τα είχα επισημάνει εγκαίρως, τόσο με δημόσιες δηλώσεις μου, όσο και με σχετική ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό. Επομένως, η όποια διόγκωση του κύματος των αντιδράσεων δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν και κρίνεται ως δίκαιη και δικαιολογημένη.

Όσο για την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων βουλευτών του ΣυΡιζΑ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τους κατανοώ απολύτως... στο ίδιο έργο θεατές... Άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων, που τα ψήφισαν όλα και με τα δύο χέρια...
Οι πρώην «επαναστάτες» του γλυκού νερού, που σκίζανε μνημόνια, καταργούσανε ΕΝΦΙΑ και διόδια, μεταμορφώθηκαν σε «αρνάκια» στα νύχια των δανειστών. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η έννοια της αξιοπιστίας με αυτούς αποκτά μια άλλη διάσταση. Πόσο σκληρό άραγε είναι να λες συνέχεια ΝΑΙ… Όσα ψέματα όμως κι αν πούνε δεν τους γλυτώνει τίποτα. Θα πέσουν. Το μόνο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πόσο θόρυβο θα κάνουν όταν καταρρεύσουν».

Σχετικά:
Δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου της κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τον νέο σταθμό διοδίων στην Σιάτιστα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ