12.6.17

Νέος σταθμός διοδίων

Δελτίο Τύπου 
του πολιτικού γραφείου της κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου 
σχετικά με τον νέο σταθμό διοδίων στην Σιάτιστα 

Τον δρόμο της αλήθειας βρήκαν παλαιότερες δηλώσεις της βουλευτού ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, όταν είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστούν διόδια στην περιοχή Αλιάκμονα.
Η κ. Τελιγιορίδου είχε επικοινωνήσει με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και είχε επανειλημμένα ζητήσει την επανεξέταση της υπ. αρ. 6686 ΚΥΑ 14-11-2014, που αφορούσε την κατάργηση των διοδίων στον Αλιάκμονα, στον κάθετο της Εγνατίας Οδού. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, είχαν δεσμευτεί να επανεξετάσουν το θέμα της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας των συγκεκριμένων διοδίων και τη δυνατότητα αλλαγής της συγκεκριμένης ΚΥΑ, σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.
Η πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014 περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 29/5/2017, επαληθεύει τις δηλώσεις της κ. Τελιγιορίδου, καθώς διόδια δε θα κατασκευαστούν στον Αλιάκμονα.
«Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς, τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Υποδομών και Εγνατία Οδός ΑΕ, καταφέραμε να αποτραπεί η δημιουργία διοδίων στον Αλιάκμονα. Η κατάργηση όλων των διοδίων στην Εγνατία οδό ήταν αδύνατο να γίνει μετά την προηγούμενη απόφαση των κυρίων Χαρδούβελη και Χρυσοχοΐδη το 2014, οι οποίοι ταυτόχρονα υπέγραψαν και έβαλαν την δημιουργία διοδίων στην Εγνατία οδό στα προαπαιτούμενα του μνημονίου», επισήμανε η κ. Τελιγιορίδου


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ