23.6.17

Εκδήλωση τιμής στον Βασίλη ΔόϊκοΟ μορφωτικός σύλλογος « Η Ορεστίς» και ο δήμος Άργους Ορεστικού, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στον Βασίλη Δόϊκο, εμβληματική πνευματική προσωπικότητα της περιοχής, πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή της χορωδίας της ¨Ορεστίδος¨.
Με την εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί ένα πνευματικό μνημόσυνο στον Βασίλη Δόϊκο, ο μορφωτικός σύλλογος « Η Ορεστίς» και το Άργος Ορεστικό, έρχονται να ολοκληρώσουν τις οφειλόμενες τιμές στον αείμνηστο μουσικό και πνευματικό άνδρα, για την μεγάλη του συνεισφορά στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου ο οποίος υπήρξε και για το Ά. Ορεστικό ένας τηλαυγής φάρος πολιτισμού, που από τα προπολεμικά χρόνια σκόρπισε το φως της πνευματικής δημιουργίας στους κατοίκους της περιοχής, μέσω της μουσικής παιδείας, με την δημιουργία χορωδιακών σχημάτων (εκκλησιαστική και κοσμική χορωδία) όσο και με την διδασκαλία του στο γυμνάσιο, ως καθηγητής μουσικής. Ιδιαίτερα ο ρόλος του μεταπολεμικά στην ίδρυση του συλλόγου της «Ορεστίδος» και στην ταυτόχρονη ίδρυση της πρώτης (ανδρικής) χορωδίας της, ήταν καταλυτικός.
Στην εκδήλωση θα γίνει εκτενής αναφορά στη ζωή και το έργο του, θα ακουστούν άγνωστες πτυχές της προσπάθειας του για ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου στο Άργος Ορεστικό και θα τιμηθεί «Μνήμης ένεκεν» για το σύνολο της πνευματικής του προσφοράς στην πόλη του Άργους Ορεστικού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι χορωδίες του Μ.Σ « Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού και του πολιτιστικού συλλόγου Πτολεμαΐδας « Ο Σωτήρας». 

  • Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

Επιλογή:
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΖΗΜΑΚΑ: Ένα βιολί Stradivarius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ