17.2.18

ΟΔΟΣ: Who is the boss; | ή περί της μεταφοράς της ΔΟΥ


ΟΔΟΣ 20.7.2017 | 895


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τελευταία περιστατικά επιλεγμένων (ή επιλεκτικών) διαφοροποιήσεων του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτηρίου Αδαμόπουλου από την γραμμή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδώρου Καρυπίδη, προκαλείται η εντύπωση ότι στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχει κρίση, ρήξη ή και διάσπαση.

ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ, παρά το γεγονός ότι είτε με αναρτήσεις σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ, είτε με αυθόρμητες συνεντεύξεις του σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως πρόσφατα σε τηλεόραση της Κοζάνης, όπου ο ερωτών ερωτούσε την απάντηση για την (δήθεν) αδυναμία του Διοικητηρίου να στεγάσει την Δ.Ο.Υ Καστοριάς, ο αντιπεριφεριάρχης Καστοριάς δίνει τόνο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τον ίδιο του τον περιφερειάρχη, ωστόσο εντυπωσιάζει το γεγονός ότι από Κοζάνη μεριά και την έδρα της Περιφέρειας, ούτε ήχος ούτε αχός ακούγεται.

ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ δίνεται η εντύπωση ότι ο φραστικός αντίλογος έχει καθαρά τοπικό χαρακτήρα και ακροατήριο, αφού όταν μεταβαίνει στην Κοζάνη ο κ. αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς δεν δίνει καμμιά συνέχεια εκεί.

ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δημοσίως, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΝΤΩΣ σε μία από τις τελευταίες χρονικά συνεντεύξεις του κ. Σωτ. Αδαμόπουλου, αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, που φέρεται να μην συμφωνεί με την μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς στο Διοικητήριο, ούτε για την ματαίωση της συμφωνίας με ιδιώτη (καθώς όπως εξήγησε αυτό θα εξέθετε σε κίνδυνο το Δημόσιο να καταβάλλει αποζημιώσεις στον ιδιώτη), έγινε με αφορμή αναρτήσεις του ιδίου με το περιεχόμενο «Δεν δέχομαι με καμιά κυβέρνηση και για κανέναν λόγο να με ακυρώνουν, και θα θα είμαι αμείλικτος απέναντι σ’ αυτούς που το κάνουν…».

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ αυτή, που εξ αιτίας κάποιων ερωτοαποκρίσεων δεν τα κατάφερε να μοιάζει ακριβώς αυθόρμητη και πηγαία, ζωηρή εντύπωση προκάλεσε ο απολύτως προσωπικός τόνος του κ. Σ. Αδαμοπούλου.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να τεκμηριώσει τις απόψεις του για το θέμα της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. σε ακόμη πιο απομακρυσμένη περιοχή σε κτήριο ιδιώτη (ταλαιπωρώντας χειμώνα καλοκαίρι τους πολίτες, ιδίως τους ηλικιωμένους αφού αυτοί είναι οι λιγότερο συνηθισμένοι στις συναλλαγές μέσω ίντερνετ και θα χρειάζονται να μεταβαίνουν εκεί).

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ έτσι άθελά (;) του με κομματικούς κύκλους άλλων χώρων. που δεν είχαν ούτε ένα καλό λόγο να επισημάνουν για ορθή επιρροή που άσκησε ο ΣυΡιζΑ στην Καστοριά, προωθώντας την πιο λογική λύση: αυτή της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. στο Διοικητήριο.

ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕ για ποιο λόγο είναι προτιμότερο να ταλαιπωρούνται πολίτες και για ποιο λόγο αποφαίνεται περί υποθετικών αξιώσεων αποζημιώσεων ιδιωτών (!), την στιγμή που δεν έχει εγερθεί τέτοιο θέμα και υπάρχει πάντοτε νομικό οπλοστάσιο.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πάντως προκάλεσε ο προσωπικός τόνος. Το γεγονός ότι ο κ. Σ. Αδαμόπουλος περισσότερες από μια φορά αντιμετώπισε την εκλογή του, με τον συνδυασμό και την υπόσχεση της συλλογικότητας, όχι απλά ως κάτι προσωπικό του, αλλά ως υπόθεση «κουμάντου».

ΛΕΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ επικαλέσθηκε και αγγλιστί μεταφραζόμενη σε ερώτηση αποτελεί το who is the boss ή το απολύτως καραμανλικό ερώτημα «μα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουλίου 2017, αρ. φύλλου 895


Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ