27.12.18

ΟΔΟΣ: Μεγαλοστομίες


ΟΔΟΣ 13.9.2018 | 951

ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στα μέσα του 9ου μήνα του έτους και σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να χειμωνιάζει, χωρίς να καταγράφεται καμιά προετοιμασία για την μεταφορά των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς, αρχίζει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να γίνει  πράξη η εξαγγελία και δέσμευση των τοπικών εκπροσώπων του ΣυΡιζΑ, για απαλλαγή του ελληνικού λαού (και πιο ειδικά της Καστοριάς) από το βάρος μιας μάλλον προκλητικής στις εποχές της κρίσης μίσθωσης.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς από πολλά χρόνια τώρα, στεγάζονται σε πολυτελή ενδιαιτήματα, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πλείστα διαθέσιμα κτήρια που ανήκουν στο ευρύτερο Δημόσιο και μπορούν να στεγάσουν μέσα στην πόλη της Καστοριάς, την Δ.Ο.Υ.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του 2018 που η τοπική κομματική οργάνωση του ΣυΡιζΑ στην Καστοριά ανακοίνωνε θριαμβευτικά για το ίδιο θέμα ότι «Η εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων δεν ήταν, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, πρόταγμα της πολιτικής μας όπως συνέβαινε επί των κυβερνήσεων που τελικά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια», συμπληρώνονταν 3 χρόνια άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας.

ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ακουστεί  πολλά και μεγαλόστομα και όλοι έλπιζαν ότι το ίδιο το κράτος θα δώσει ένα καλό παράδειγμα. Όχι βέβαια ότι θα σωθεί η εθνική ή η τοπική οικονομία από την εγκατάλειψη του μισθωμένου κτηρίου. Αλλά σημειολογικά θα έδειχνε ότι το Κράτος κάνει πράξη αυτό που επέβαλε στους πολίτες του: την λιτότητα και την περιστολή της σπατάλης και της υπερβολής. Και της πολυτέλειας ακόμη.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ, που πλησιάζει ο καιρός να συμπληρωθεί η 4ετία του ΣυΡιζΑ, χωρίς ακόμη να έχει γίνει πράξη μια δέσμευση μεγαλοστομίας έως σήμερα, τώρα που η Ελλάδα… βγήκε από τα μνημόνια, η ανησυχία ότι όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά και στον αέρα, με αφορμή και το παράδειγμα της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς, μοιάζει κοντά στην πραγματικότητα.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κι άλλες 4ετίες οι αρμόδιοι;


Φωτογραφία: Willem van den Berg (1886-1970) Πελαργός, Sothebys.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 951


* * *




Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣυΡιζΑ Καστοριάς και ο αγώνας που έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια, για τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια, αποδίδουν καρπούς. Μετά την τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πουλάκη και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, οριστικοποιήθηκε η πολιτική απόφαση της επανεγκατάστασης της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτήριο από το οποίο «εκδιώχθηκε» πριν 15 χρόνια. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πολιτική βούληση του ΣυΡιζΑ για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που οι προηγούμενοι διοικούντες απαξίωναν συστηματικά προς όφελος ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων «ημετέρων». Η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων, που μέχρι σήμερα κατασπαταλώνται με τρόπο προκλητικό, καταδεικνύει την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή χρηστής διοίκησης που διαμορφώνεται στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και η τοπική αυτοδιοίκηση συνειδητοποίησε αυτήν την αναγκαιότητα και συνέδραμε και αυτή στο θετικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά συνάδουν με τον βασικό πυρήνα της πολιτικής του ΣυΡιζΑ βάσει της οποίας το δημόσιο χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται προς όφελος του συνόλου των πολιτών και να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων δεν ήταν, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, πρόταγμα της πολιτικής μας όπως συνέβαινε επί των κυβερνήσεων που τελικά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια. Αυτή η αλλαγή των πολιτικών στοχεύσεων αλλά και της έμπρακτης εφαρμογής τους, αποδεικνύουν με τον καλύτερο και πιο εμφατικό τρόπο πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και όσο κι αν κάποιοι φωνασκούν παράφωνα και προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, ο λαός και κρίση έχει και θα στηρίξει την προσπάθεια για το πέρασμα στη νέα ελπιδοφόρα εποχή.

ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς
26.1.2018


* * *


Έπειτα από τις πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, κόντρα σε ένα πανίσχυρο τοπικό κατεστημένο, η μεταστέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς σε δημόσιο κτήριο άρχισε να δρομολογείται. 
Με τη συμπαράσταση και τις συνέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που παραχωρεί τον τρίτο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, ανοίγει εμπράκτως ο δρόμος για την επιστροφή της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτίριο από το οποίο εκδιώχθηκε, όπως και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τις προηγούμενες δεκαετίες αφήνοντας υπόνοιες στην τοπική κοινωνία για εξυπηρέτηση ημετέρων.
Η μετεγκατάσταση της ΔΟΥ Καστοριάς είναι η αρχή ενός συνόλου ενεργειών της Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς για τη στέγαση όλων των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, έτσι ώστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να πιάνουν τόπο και να μην κατασπαταλώνται στην εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων.


ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς
13.6.2017


* * *



Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/12/18

    Πρώτη φορά Αριστερά: Παχιά λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/18

    Περίμενε τον Αύγουστο που'ναι παχιές οι μύγες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ