5.3.18

Το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΤΕΙ Καστοριάς




Η Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στην MET στην "Σεμίραμις" του G. Rossini που έχει 25 χρόνια να ανεβεί στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

Την παράσταση, που θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς το προσεχές Σάββατο 10 Μαρτίου στις 19:55
θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης.

Η Σεμίραμις είναι η τελευταία όπερα που συνέθεσε ο Ροσσίνι στην Ιταλία. Η όπερα με τις υψηλές φωνητικές κλίμακες, εκτελέστηκε για πρώτη φορά στο περίφημο θέατρο La Fenice της Βενετίας το 1823.

Όνομα θρυλικής ασσυρίας βασίλισσας, τις περιπέτειες της οποίας διηγούνται διάφοροι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις αυτές, η Σεμίραμις ήταν σύζυγος του βασιλιά Νίνου και μετά τον θάνατό του βασίλευσε μόνη στην Ασσυρία.

Επιτέλεσε πολυάριθμα ειρηνικά έργα, μεταξύ των οποίων ανάκτορα και κήπους· ίδρυσε τη Βαβυλώνα και κατασκεύασε τους περίφημους κρεμαστούς κήπους της· διεξήγαγε εκστρατείες ως τις Ινδίες, όπου όμως τα στρατεύματά της νικήθηκαν αφού κατέστειλε μια συνωμοσία που είχε οργανώσει εναντίον της ο γιος της Νινύας, του οποίου διέταξε την εκτέλεση.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ