6.3.18

ΟΔΟΣ 1+1για την παράσταση του Σαββάτου 10 Μαρτίου στις 19:55

Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός 

για  την " Σεμίραμις " του Τζοακίνο Ροσσίνι


Οι 15 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 ευρώ στην τιμή των 15,00 ευρώ (δηλαδή 7,5 € το άτομο)

Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (του φύλλου 926 / 8.3.2018) την ημέρα της αναμετάδοσης από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 10 Μαρτίου  2018 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.
Ευγενική χορηγία της ΟΔΟΥΗ Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στην MET στην "Σεμίραμις" του G. Rossini που έχει 25 χρόνια να ανεβεί στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης. Η όπερα με τις υψηλές φωνητικές κλίμακες, εκτελέστηκε για πρώτη φορά στο περίφημο θέατρο La Fenice της Βενετίας το 1823.Η Angela Meade δίνει συνέντευξη στην Isabel Leonard, 
κατά την διάρκεια του διαλείμματος της αναμετάδοσης 
της Τόσκα στις 27 Ιανουαρίου 2018.

* * *

Όνομα θρυλικής ασσυρίας βασίλισσας, τις περιπέτειες της οποίας διηγούνται διάφοροι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις αυτές, η Σεμίραμις ήταν σύζυγος του βασιλιά Νίνου και μετά τον θάνατό του βασίλευσε μόνη στην Ασσυρία.

Επιτέλεσε πολυάριθμα ειρηνικά έργα, μεταξύ των οποίων ανάκτορα και κήπους· ίδρυσε τη Βαβυλώνα και κατασκεύασε τους περίφημους κρεμαστούς κήπους της· διεξήγαγε εκστρατείες ως τις Ινδίες, όπου όμως τα στρατεύματά της νικήθηκαν αφού κατέστειλε μια συνωμοσία που είχε οργανώσει εναντίον της ο γιος της Νινύας, του οποίου διέταξε την εκτέλεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ