12.3.18

Παρουσίαση βιβλίουΗ παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Νίκου Κοτανίδη ''Πενήντα πέντε μίλια νοτιοανατολικά'', που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 19:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς. Το προηγούμενο βιβλίο του «Φουλ του Άσσου» κυκλοφόρησε το 2016 από τις ίδιες εκδόσεις.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο κ. Εμμανουήλ Κουτσιαύτης, τέως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων και η κ Θεολογία Τσέτσινα, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Αννούλα Καραγιάννη, τεχνολόγος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας.
Άνοιξη του 199… Ο νεαρός ανθυπολοχαγός Άλκης Σταυρινός παρουσιάζεται σ’ ένα τάγμα πεζικού στη Λήμνο. Εκεί, από την πρώτη στιγμή, βρίσκει τον εαυτό του περικυκλωμένο από αξιωματικούς που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι πώς να τον εκμεταλλευτούν. Μέσα από αδιανόητες καταστάσεις –στο στρατόπεδο, στο μπαρ «Ελ Πάσο» που συχνάζει, στο χωριό που διαμένει, στις παραλίες που εξερευνά– οδηγείται αναπόφευκτα στην αναζήτηση του εαυτού του και του άλλου, του νοήματος της ζωής και στην αμφισβήτηση των επιβεβλημένων δομών σε όλα τα επίπεδα· ό,τι αφορά τον στρατό, την κοινωνία, το κράτος, την πατρίδα· ό,τι βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τη λογική, την αγάπη, την αφοσίωση, τη θυσία, το φιλότιμο, την ανθρωπιά. Έτσι, γίνεται εικόνα του κάθε εργαζόμενου νέου που συνθλίβεται –ειδικά στην εποχή μας– από προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα.
Μέσα σ’ όλα αυτά, συναντά τη φοιτήτρια Ζωή Λογοθέτη, την οποία όμως αγαπά παράφορα ο φίλος και συνάδελφός του Διονύσης Δοξαράς.
Πώς σχετίζεται μ’ όλα αυτά ο μοναχός Αρτέμιος από το Άγιο Όρος;
Μια εξέλιξη τόσο απροσδόκητη όσο και η ίδια η ζωή.

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


  • Ο Νικόλαος  Κοτανίδης γεννήθηκε το 1968 στη Γερμανία. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και κατέχει το πτυχίο Cambridge proficiency in English. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό, στην εθνική φρουρά της Κύπρου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας, της φωτογραφίας, της ποδηλασίας και του hard rock. Κατοικεί στην Καστοριά.


Νικόλαος Κοτανίδης
“Πενήντα πέντε μίλια Νοτιοανατολικά” 
Περίπλους, 2018
ISBN: 978-960-438-205-7
Σελίδες: 360


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ