12.6.18

Τι είπε ο Νίμιτς τον περασμένο Ιανουάριο



Διαβεβαιώσεις στην πΓΔΜ ότι με τις πέντε προτάσεις του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της, δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Citel TV των Σκοπίων.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της πΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά προϋπήρχε.




«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μ. Νίμιτς ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «μια λύση δίχως το όνομα "Μακεδονία" δεν είναι ρεαλιστική».



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ