20.1.18

Μάθιου Νίμιτς: «Ενισχύεται η ταυτότητα και το έθνος» (της πΓΔΜ)




Διαβεβαιώσεις στην πΓΔΜ ότι με τις πέντε προτάσεις του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της, δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Citel TV των Σκοπίων.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της πΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά προϋπήρχε.



«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μ. Νίμιτς ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «μια λύση δίχως το όνομα "Μακεδονία" δεν είναι ρεαλιστική».



Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/1/18

    Ρεπορτάζ της Βουλγαρικής τηλεόρασης btv για τα Σκόπια
    https://www.youtube.com/watch?v=Mm_fiisJFDc

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ