30.10.18

Λεωνίδας ΠαπάζογλουΔελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς: 
«Ο πρωτοπόρος καστοριανός καλλιτέχνης-φωτογράφος
Λεωνίδας Παπάζογλου, βρίσκει μόνιμη κατοικία»

Ο καστοριανός, πρωτοπόρος της τέχνης της φωτογραφίας, Λεωνίδας Παπάζογλου (1872-1918), βρίσκει μόνιμη κατοικία – έκθεση στο αρχοντικό Βέργου.
Οι κληρονόμοι της πολύτιμης συλλογής του επίσης καστοριανού συλλέκτη Γεωργίου Γκολομπία, έχουν δωρίσει δικαιώματα χρήσης φωτογραφιών και ψηφιακών αντιγράφων από τα πολύτιμα γυάλινα αρχεία του Λεωνίδα Παπάζογλου στο δήμο Καστοριάς. Το συνολικό έργο του Λεωνίδα Παπάζογλου, τόσο από άποψη όγκου (*) όσο και από άποψη ποιότητας, αποτελεί μείζονος σημασίας εύρημα για την ιστορία της φωτογραφίας σε πανελλήνια εμβέλεια.
Η μόνιμη αυτή έκθεση υλοποιείται, μετά από μακρόχρονες προσπάθειες και ενέργειες, σε συνεργασία με το μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και την οικογένεια Γεωργίου Γκολομπία.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και με την παρουσία εκπροσώπων της τέχνης της φωτογραφίας και του πολιτισμού.
Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου
Αντιδήμαρχος
Τηλ. 6957777479


(*) Σημείωση της ΟΔΟΥ: Από τις 2.500 φωτογραφίες του Λεωνίδα Παπάζογλου που έχουν διασωθεί, έχουν δημοσιευθεί περίπου 100. Οι υπόλοιπες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος30/10/18

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ & ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ!

  Δωρεά στην πόλη...
  Αξίζει να εκτιμηθεί στο βαθμό που πρέπει από τους [συμ]πολίτες!

  "Εις μνημόσυνον αιώνιον" των Λ. Παπάζογλου και Γ. Γκολομπία.

  Χαίρου Καστορία!

  α υ τ ό χ θ ω ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ