28.6.19

Λόγος & Αντίλογος



Ζητάμε την αλήθεια και μία συμβιβαστική λύση


Για πολλοστή φορά το ξανάλεμε. Οι υπερήλικες που έδωσαν τον εαυτόν τους για τον Σύλλογο η «Καστοριάς» και τα μέλη που συνυπηρέτησαν πρόσφατα με τον πρόεδρο, και για κάποιο σοβαρό λόγο τα μέλη αυτά δεν άντεξαν τον τρόπο και την συμπεριφορά του προέδρου κ Τοκατλίδη προς τα μέλη του Συλλόγου αλλά όχι μόνο, και τα μέλη του συμβουλίου του είχαν την ίδια τύχη. Ο κάθε ένας τους έχει να μας διηγηθεί την δική του ιστορία και εμπειρία.

Ο ίδιος για να διαψεύσει τις άστοχες δικαιολογίες ρίχνει άστοχα όλο το βάρος στην κ. Λαλοπούλου με συνεργό τον κ. Ρεκάρη. Η κ. Λαλοπούλου ήταν η πρώτη που αντιλήφθηκε την πώληση του κτηρίου και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των μελών που πρωτοστάτησαν και δημιούργησαν τον Σύλλογο και στον οποίο έχουν συνεισφέρει πολλά. Αν χρειαστεί θα ασκήσουμε τον «Γόρδιο δεσμό» για να αποκτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου με το να δηλώνει στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος” ότι «Θέμα πώλησης του κτηρίου δεν υπάρχει», δεν αρκεί αυτή η δήλωση.

Προϋπήρχε όμως κ. πρόεδρε. Το θέμα της πώλησης το αποσύρατε αμέσως μετά από τις οι διαμαρτυρίες που έγιναν από τα Καστοριανά μέλη.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ο πρώτος που του εκμυστηρεύτηκα την σκέψη μου για την πρόταση που θα έκανα στην επόμενη Γενική Συνέλευση και που αφορούσε την α ν α β ά θ μ ι σ η του Συλλόγου και τίποτε παραπάνω. Του άρεσε η πρόταση μου λέγοντας. «Ας το αφήσουμε για αργότερα». Το ίδιο είχα προτείνει και στον α’ πρόεδρο του οποίου, η σκέψη και η πρότασή μου ήταν αρεστή, και τώρα «σιωπή άγει». Γιατί η σιωπή είναι χρυσός.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση ζήτησα να πάρω τον λόγο για να κάνω την πρότασή μου. Δυστυχώς έγινε «το έλα να δεις» από τους συμβαδίζοντες με τον πρόεδρο, οι οποίοι είχαν ήδη ενημερωθεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Από ό,τι μας έχει διδάξει ο συντάκτης του καταστατικού μας θα έλεγα τον κανόνα:

α) «Όταν γίνει μία πρόταση και δεν την δευτερώσει κάποιος, «πεθαίνει» εν τη γεννήσει της.

β) Αν κάποιος την δευτερώσει συζητείται και σε περίπτωση που υπάρχει αντιπρόταση συζητείται και ψηφίζεται.

Δεν θα με ενοχλούσε αν γίνονταν η διαδικασία αυτή και η πρότασή μου δεν περνούσε. Η διαδικασία και ο τρόπος του κ. προέδρου Ν. Τοκατλίδη δεν ήταν η πρέπουσα.

Σήμερα την πρότασή μου αυτή ο πρόεδρος την παρουσιάζει ως δικαιολογία για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μας λέει ότι «θέμα πώλησης δεν υπάρχει». Αν η κ. Ε. Λαλοπούλου δεν έκρουε τον κώδωνα κινδύνου θα βρισκόμασταν προ τετελεσμένου γεγονότος, και αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, με εκτιμήσεις και συναλλαγές καθώς και με τον κτηματομεσίτη που προσφέρει τιμές, το κτήριο του Συλλόγου μας θα είχε ήδη πωληθεί!

Μετά από όλα αυτά κ. Λαλοπούλου κοινοποίησε τα ενεργά μέλη, τα μέλη που υπηρέτησαν και πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμα και σήμερα.

Προσωπικά, τυχαία πληροφορήθηκα από την κ. Λαλοπούλου για το τι συμβαίνει με το κτήριο της Καστοριάς. Με τις αμέσως κοινοποιήσεις που έκανε την τελευταία στιγμή η κ Λαλοπούλου το εντευκτήριο της Καστοριάς έχει σωθεί.

Με την μαζική προσέλευση στην διαμαρτυρία που έγινε στις 17 Μαρτίου 2019 από τα μέλη που  κ α τ α γ ο ν τ α ι  από την Καστοριά, τα μέλη που αγάπησαν και αγαπούν τον Σύλλογο χάρη στην κ. Λαλοπούλου η οποία πρωτοστάτησε, όλοι μαζί διαμαρτυρηθήκαμε και όλοι μαζί κερδίσαμε την μάχη.

Περιμένουμε μετά την μάχη που κάναμε και χωρίς όρους, να πάρει την πρέπουσα θέση, και το κτήριο κ. πρόεδρε να το σκεφτείτε λογικά και αν θέλετε να ξανά εκλεγείτε πρόεδρος δημοκρατικά, ανοίξετε τις πόρτες για τους  Κ α σ τ ο ρ ι α ν ο ύ ς.

Ιδού η Ρόδος. Έχετε όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα να ξαναγίνετε πρόεδρος.

Κοσμάς Ρεκάρης
Μελβούρνη Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 982

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ