4.8.19

ΟΔΟΣ: Απεύθυνση



ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 9.5.2019 | 985


Η ΠΛΑΤΕΙΑ «απεύθυνση» του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και προέδρου του ΣυΡιζΑ προς διάφορα πολιτικά (ή όχι) πρόσωπα, από τα… υψίπεδα της ψεκασμένης με προσωπείο τον νεοΚαραμανλισμό λαϊκής Δεξιάς έως την αναρχική και εξτρεμιστική Αριστερά, με ιδιαίτερη έμφαση στο παλιό, παλαιότατο προεδρικό ΠαΣοΚ, δεν είναι μονοπώλιο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ οι μέρες στενεύοντας τα περιθώρια καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα και η περίοδος του Πάσχα αποτέλεσαν εκ των πραγμάτων νεκρό πολιτικό χρόνο που περιόρισαν τον αντίστοιχο προεκλογικό επιβάλλοντας οριστικοποιήσεις σχημάτων, έτσι και στην Καστοριά, η πλατειά «απεύθυνση», το πάλαι ποτέ «πλάτεμα» και «βάθεμα» των υποψηφίων, ιδίως για τον δημαρχιακό θώκο, με προσχώρηση υποψηφίων προσώπων που πλασάρονται μάλιστα σαν δυνατά χαρτιά, είναι εξελίξεις που παρατηρούνται σε όλα τα σχήματα.

ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ένδειξη ότι η αλιεία υποψηφίων συμβούλων από τα ρηχά νερά και μερικές φορές τα στάσιμα και λιμνάζοντα της τοπικής δημοτικής ζωής, δεν είναι καλός οιωνός.

ΔΙΟΤΙ όχι μόνο στο επίπεδο υποψηφίου δημάρχου, αλλά και σε αυτό των υποψηφίων συμβούλων παρατηρείται η αναπαλαίωση.

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ δηλαδή προσώπων της μακροχρόνιας κρίσης της Καστοριάς, και όχι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του Δήμου ιδιαιτέρως, αλλά και της αντιπεριφέρειας Καστοριάς αντίστοιχα.

ΟΧΙ ότι δεν υπάρχουν λιγοστές εξαιρέσεις αληθινά εργατικών και καλής προαίρεσης δοκιμασμένοι.

ΑΥΤΕΣ όμως είναι μάλλον οι εξαιρέσεις.

ΔΙΟΤΙ είναι και πάλι υποψήφια πρόσωπα γνωστά και δοκιμασμένα, αλλά με βάση το μετρήσιμο αποτέλεσμα των πεπραγμένων ή των απράκτων τους, διόλου πετυχημένα.

ΠΡΟΣΩΠΑ που ελέγχονται για τις διακριτικές σχέσεις με τοπικά μέσα ενημέρωσης με αντάλλαγμα την προσωπική τους προβολή.

ΠΡΟΣΩΠΑ που ευθύνονται για τον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κατήφορο της Καστοριάς.

ΠΡΟΣΩΠΑ που φλερτάρουν με συμπολίτες ακραίων συμπεριφορών, άλλων που δεν ιδρώνει καν το αυτί τους για το γεγονός ότι η Καστοριά δεν έχει ούτε μισή αίθουσα Πνευματικού Κέντρου.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ καν το αυτί τους  για την σιωπή που συνεχίζεται γύρω από το ζήτημα του τετραχλωροαιθένιου στο νερό ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ και την επιπλέον υπόνοια ότι εξ αιτίας μεγάλων συμφερόντων που εμπλέκονται δεν μαθαίνουμε ολόκληρη την αλήθεια.

ΑΚΟΜΗ και κάποιοι που έλυναν και έδεναν ως σύμβουλοι, εκλεγμένοι ή όχι των αποτυχημένων θητειών του παρελθόντος, επανέρχονται από το παράθυρο.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ως πλυντήριο τους νέους συνδυασμούς, τις εγγενείς  αδυναμίες και τα σοβαρά προβλήματα του εκλογικού συστήματος, που απαιτεί από τους υποψήφιους δημάρχους ενός παρηκμασμένου και πτωχευμένου Δήμου σαν κι’ αυτόν της Καστοριάς, όσα ζητεί σε ένα ακμαίο Δήμο, εύρωστο κοινωνικά, πληθυσμιακά, οικονομικά.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και πυκνώνουν.

ΤΕΛΙΚΑ οι υποψήφιοι και υποψήφιες, επιλέγοντας για φωτογραφικό πλάνο της αφεντιάς τους την Καστοριά με τις (υποτιθέμενα μοναδικές) φυσικές ομορφιές της, δεν κάνουν πλάκα.

ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ δείχνουν να πιστεύουν ότι αυτή η πόλη εκτός από όμορφη, κατοικείται και από επιτυχημένους και δοκιμασμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους οποίους απλά μεταγράφουν.

ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ, πλάτεμα και βάθεμα, με τα ούλα του.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Μαΐου 2019, αρ. φύλλου 985


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ