11.11.19

Ο δήμος Άργους Ορεστικού τίμησε ανθρώπους που προφέρουν στον πολιτισμό




Τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, απέδωσε εχθές ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου για την επέτειο της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό.
Συγκεκριμένα, τιμητική πλακέτα έλαβε ο ιατρός και συγγραφέας κ. Νώντας Τσίγκας για την ιδέα και την υλοποίηση, τόσο της έκδοσης του λευκώματος [σχετικά "εδώ"] όσο και του μνημείου για τους δολοφονηθέντες άμαχους Βογατσιώτες από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής (έκτακτοι, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι δεν επέτρεψαν στον κ.Τσίγκα να παρευρεθεί στην εκδήλωση). Η αρχιτέκτονας και εικαστικός κ. Χριστίνα Μαυροπαίδη για το λιτό μνημείο με τον περιεκτικότατο συμβολισμό που φιλοτέχνησε στο Προσήλιο Βογατσικού. Η κ. Πόλυ Μπλιάγκα που με πολύ μεράκι και υπομονή σύλλεξε τις προφορικές μαρτυρίες για το γεγονός της εκτέλεσης των 14 αμάχων Βογατσιωτών.
Επίσης η κ. Μαρία Παπαϊωάννου, η ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση της οποίας ήταν καθοριστική για την ανακήρυξη οικισμών του δήμου ως μαρτυρικών χωριών και τέλος οι Φίλοι Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια προσφέρουν το σύνολο των εσόδων της ετήσιας εκδήλωσής τους στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ