14.5.20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS: newspaper of Kastoria, Greece
ΟΔΟΣ 14.5.2020 | 1030

Συλλογικές αυταπάτες και φίμωτρα


Όταν στην περίφημη πλατεία Times Square στην Νέα Υόρκη, τοποθετήθηκε οθόνη που παρουσιάζει τα αριθμητικά στοιχεία από τους νεκρούς εξ αιτίας του κορονωϊού ως «θύματα Τραμπ», στην Καστοριά εάν δεν είσαι διαφημιστικό φερέφωνο, με το ανάλογο πολιτικό ή οικονομικό αζημίωτο φυσικά, σου κηρύσσουν πόλεμο. Με ή χωρίς ποιμένες και εθιμοτυπικές επισκέψεις. Τόσο είναι το δημοκρατικό έλλειμμα στην Καστοριά του 2020. 

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Εδώ στην Καστοριά, όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους. Με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές (αστυνομικές ή και δικαστικές), όπως και οι δημοσιογραφικοί φορείς να μένουν απαθείς με μια ακόμη ανοχή, όπως κάθε φορά κάνουν σε ένα ακόμη σκάνδαλο. 

Λόγος & Αντίλογος
ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥ:
«Ταξικά – υποθέσεις»
Οι Εξουσίες παρέµειναν εξαιρετικά ολιγοµελείς. Και οι µάζες πάλι παγιδεύτηκαν σε κάποιο όραµα. Που ωστόσο εκφράστηκε σαν βάρβαρη και υπανάπτυκτη κοινωνική θεώρηση.

ΟΔΟΣ:
Δεν βγαίνουμε νικητές
Ο τοπικός πληθυσμός υποχρεώθηκε κακήν κακώς να κλειστεί στα σπίτια του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και έρχεται αντιμέτωπος με τα φουσκωμένα δημοτικά τέλη της Καστοριάς και τους πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Για ποιο λόγο στον Δήμο Καστοριάς δεν αποφασίζουν μέτρα ελάφρυνσης;

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Μαθήματα ζωής από έναν εχθρό θανατηφόρο…
Πρώτο αγαθό βασικό στη ζωή μας η υγεία, το ακούμε συνεχώς όλον τον καιρό αυτής της φοβερής δοκιμασίας 

ΟΔΟΣ:
Στην πόλη που αξίζει και πέπρωται να γίνει… 
«παγκόσμια πνευματική πρωτεύουσα των καλλιτεχνών»
Ω του θαύματος, σ’ αυτή την πόλη, διόλου δεν εμποδίζουν και δεν ασθενούν οι κλάδοι και οι κορμοί άλλων πλατάνων

-1918: Η ισπανική γρίπη 

-Είπαν: Ιωάννης Κορεντσίδης

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 14.5.2020 | 1030


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ