4.6.20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS: efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ: 4.6.2020 | 1033

"Τιμή"


Προφανώς δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή ικανοποίησης για το ότι έτυχε να είναι δήμαρχος μιας πόλης που στο τέλος στιγματίσθηκε, όπως ο ίδιος τουλάχιστον αναφέρει. Οπότε, πώς προέκυψε η ικανοποίηση, είναι ένα ζήτημα. Θα περίμενε κάποιος να δημοσιοποιήσει την επιλογή του στο Politico σαν ένα βάρος και μια υποχρέωση που του έτυχε, ως δημάρχου μιας περιοχής που θρήνησε πολλά θύματα και στην οποία όφειλε να ανταποκριθεί. Αλλά η «τιμή» πώς προέκυψε;

Διαβάστε επίσης:

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Βιβλιοκριτική: Γραικοί στην Τασκένδη
Χαρακτηριστική η επιστροφή της δικιάς της οικογένειας στην Καστοριά, που αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία έως εχθρότητα από το συγγενικό περιβάλλον. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Δεν μπορώ να φανταστώ, πως έχει στηθεί ένας ολόκληρος διαδικτυακός μηχανισμός προπαγάνδας υπέρ της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με την κοντόφθαλμη σκέψη τους, δεν δικαιούσαι να διαφωνείς με την συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Μόνο μπράβο και εύγε δικαιούσαι να γράφεις. Κι αν επιχειρήσεις να το παραβείς, μπαίνεις αυτόματα στην blacklist των φιλοδημοτικών τρολς δεχόμενος τα προσβλητικά σχόλιά τους, τον δημόσιο διασυρμό και τις βρισιές τους, εν ονόματι της «ώρας για δουλειά». 

Λόγος & Αντίλογος
ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥ:
«Κοινωνική υποδομή»
Τώρα που βιώνουµε την κρίση του κορωνοϊού και οµφαλοσκοπούµε κατ' οίκον, είναι ευκαιρία περισυλλογής. Και αλληλέγγυοι να εξέλθουµε πολιτιστικώς και πολιτισµικώς προσαρµοσµένοι στις επιταγές της κοινωνικής διαχρονικώς επαναστάσεως, ατομκώς και συλλογικώς.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Αποχαιρετισμός
Την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, αποχαιρέτισε η Καστοριά ένα ξεχωριστό παιδί της, την Ελένη Σωτηροπούλου-Ζέρμα. 

ΚΕΡΗΣ Π. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ:
Η δυνατότητα εφαρμογής ελληνικών κυβερνητικών
μέτρων εναντίον της παράνομης εισόδου αλλοδαπών
κατά την απόφαση της 13-2-2020 του Ευρωπαϊκού
Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [II]
Ούτε η Ελληνική κυβέρνηση ούτε τα όργανα της ΕΕ ελέγχουν και καταδικάζουν ρητά όλες τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας ως αντίθετες προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. 

Λόγος & Αντίλογος
ΒΑΤΥΝΝΑΙΟΥ:
«Κορωνοϊός και πρωτογενής τομέας»
Μετά την κλιματική κρίση που έκανε εμφανή την παρουσία της, η νέα πανδημία απειλεί και τον πρωτογενή τομέα. Θα υπάρξουν μια σειρά από αρνητικές και θετικές επιπτώσεις, τις οποίες θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε.

Βιβλίο
Ίων Δραγούμης, Τα «κρυμμένα» ημερολόγια
Εισαγωγή, επιμέλεια, σχόλια: Νώντας Τσίγκας

Το Σκάκι:
Έχω ένα όνειρο
Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το τραγικό γεγονός ότι ο Νέγρος ακόμη δεν είναι ελεύθερος.

Η Πόλις εάλω [III]
Αφιέρωμα στην άλωση της Κωνσταντινούπολης
Επιμέλεια: Σ. Ευθυμιάδου-Παπασταύρου

-Η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

...και άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 4.6.2020 | 1033

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ