11.7.20

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ



Εκλέχτηκε το νέο 31μελές διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023. Πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι 325 ψήφους σε σύνολο 512 ψηφισάντων, αναδείχθηκε η παράταξη της Ν.Δ. "Ισχυροί αυτοδιοικητικοί δήμοι" καταλαμβάνοντας 19 έδρες.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, συγκεντρώνοντας την προτίμηση 202 αιρετών και ο εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Η παράταξη της Ν.Δ. εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 εκλεγμένων δημάρχων και 6 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 11, δηλαδή συνολικά 19 μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι ισχυροί δήμοι» εκλέγονται οι εξής δήμαρχοι:
Παπαστεργίου Δημήτριος, Τρικκαίων (202)
Κυρίζογλου Λάζαρος, Αμπελοκήπων Μενεμένης (160)
Κάρναβος Δημήτρης, Καλλιθέας (146)
Κουκάς Κωνσταντίνος, Μυκόνου (143)
Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένη (137)
Κουκοδήμος Κωνταντίνος, Κατερίνης (136)
Χρυσάφης Αλέξανδρος, Σερρών (129)
Αποστολόπουλος Ηλίας, Παπάγου –Χολαργού (122)
Μελετίου Νικόλαος, Ασπροπύργου (121)
Τσιρογιάννης Χρήστος, Αρταίων (112)
Παπαναστασίου Γιώργος, Αγρινίου (107)
Αναστασιάδης Φίλιππος, Παγγαίου (102)
Υδραίου Μερόπη, Κέρκυρας (98)
Και ο δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετέχει αυτοδικαίως στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Επίσης εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι Δομοκού, Τζιαχρήστας Δημήτρης, με 160 ψήφους, Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, με 135 ψήφους, Καλλιθέας, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, με 121 ψήφους, Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, με 121 ψήφους, Πύλου Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης με 108 ψήφους και Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με 90 ψήφους.

Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, κατέλαβε την τελευταία θέση με 14 ψήφους.

«Η αυτοδιοίκηση περνάει στην επόμενη μέρα με το ενιαίο και ενωτικό ψηφοδέλτιο “Σύγχρονοι ισχυροί δήμοι” και πρόεδρο τον καλό φίλο και εξαιρετικό συνάδελφο δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον οποίο θα συνεργαστούμε σε κάθε τομέα για να κάνουμε τον τίτλο του ψηφοδελτίου, πράξη», δήλωσε ο κ. Ι. Κορεντσίδης.

Ενώ ο νικητής των εκλογών και νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Δεν τα ξέρω όλα, αλλά έχω την τεράστια διάθεση να μάθω, με τη βοήθεια και σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους και με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που η σημερινή πραγματικότητα και τα ίδια τα προβλήματα υπαγορεύουν».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Δεκεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1012.



Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/7/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/20

    Εκεί δεν είχε Αντώνη και Γιάννα να αβανταρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/7/20

    Όταν καθαρίσει το γραφείο του δημάρχου από αδέρφια και ανηψιές, όταν υπάρξει σοβαρότητα και όχι αυτά που πολλοί ξέρουν αλλά δεν μιλάνε, τότε θα τον πάρουν και οι άλλοι δήμαρχοι στα σοβαρά! Τέτοιο φαινόμενο ανοιχτά να μας κοροϊδεύει δήμαρχος, δεν το είδαμε. Με ποιο επιτελείο θέλει να βγει μπροστά ο δήμαρχος, μ αυτό που έχει τώρα; Γελάνε και οι τενεκέδες ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ