7.7.20

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Υψηλή ποιότητα σπουδών στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καστοριάς»

«Επισκέφθηκα τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα με σύγχρονα κτήρια, σύγχρονη βιβλιοθήκη και υπερσύγχρονο τεχνικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό με πολλές δυνατότητες, γεγονός που επέτρεψε για παράδειγμα να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναγκαιότητα που προέκυψε λόγω της πανδημίας. Το πανεπιστήμιό μας ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που προσαρμόστηκε και επιτέλεσε τον τεχνολογικό αυτό άθλο, χωρίς καμία καθυστέρηση, για την ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου.

Η ποιότητα των σπουδών είναι υψηλού επιπέδου και το διδακτικό προσωπικό, και σε αριθμό και σε επιστημονικά προσόντα, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Αρκεί να αναφέρουμε ως παραδείγματα τη διοργάνωση του αναγνωρισμένου ICOAE - Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου του τμήματος Οικονομικών Επιστημών επί 12 συνεχόμενα έτη, αλλά και τα πετυχημένα και αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα οποία λειτουργούν στα τμήματα μας, επιδοτούνται από ξένα πανεπιστήμια και εταιρίες κολοσσούς και τα εμπιστεύονται εκατοντάδες Έλληνες και αλλοδαποί φοιτητές. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καστοριάς, η επιστημονική επάρκεια των καθηγητών μας και η πλούσια ερευνητική τους δράση αποτελούν και το κλειδί της επιτυχίας για τις πετυχημένες διδακτορικές σπουδές που υλοποιούνται.

Ο ΣυΡιζΑ στήριξε και στηρίζει το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Σαν κυβέρνηση ειδικά στην Καστοριά δημιουργήσαμε 5 πανεπιστημιακά τμήματα, 2 διετή τμήματα και ένα πανεπιστημιακό ινστιτούτο. Η ΝΔ τότε σαν αντιπολίτευση καταψήφισε αυτά τα τμήματα γιατί δεν τα ήθελε και στη συνέχεια ως κυβέρνηση κατήργησε το πανεπιστημιακό τμήμα Φροντίδας και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας και τα 2 διετή τμήματα. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το πανεπιστήμιο στην Καστοριά επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και οφείλουν όλοι οι φορείς να το στηρίξουν.

Από την πλευρά μας είναι αδιαπραγμάτευτη η βούληση για την στήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην Καστοριά και οποιαδήποτε προσπάθεια της ΝΔ να την υπονομεύσει, θα μας βρει απέναντι. Εμείς και φέτος θα καλωσορίσουμε στην Καστοριά τους φοιτητές μας, παλιούς και νέους, και θα συμβάλλουμε στην ασφαλή και δημιουργική παρουσία τους στο πανεπιστήμιό μας και την πόλη μας».

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής ΣυΡιζΑ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/7/20

    Η υψηλή ποιότητα σπουδών έγκειται στην ύλη ή στο επίπεδο των σπουδαστών γιατί εξ όσων γνωρίζουμε εισέρχονται φοιτητές στα πανεπιστήμια ακόμη και με βαθμό το πέντε (5)!!!!
    Συνεπώς εάν δεχθούμε ότι η ποιότητα είναι υψηλή,η ποιότητα των φοιτητών δεν μπορεί να την ακολουθήσει. Άρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ