1.10.20

Διανομές προϊόντων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το νομό Καστοριάς, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019»:
  • στις 5 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα στο χώρο που γίνεται η εμποροπανήγυρη (δίπλα στον ΙΝ Αγίου Νεκταρίου) του δήμου Άργος Ορεστικού, όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του δήμου Άργους Ορεστικού.
  • στις 6 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη στο Δήμο Νεστορίου μπροστά από το Ε.Ι.Ν, όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου.
  • στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και Τετάρτη στο σημείο ΔηΝαΚ. Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Καστοριάς
  • στις 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι της Ιεράς Μητρόπολις Καστοριάς.
Θα διανεμηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής οι οποίοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, χυλοπίτες, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, κασέρι ημίσκληρο, πιπεριές, σερβιέτες, τομάτες και τοματοχυμός.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει. Λόγω των νέων συνθηκών διαχείρισης της καθημερινότητας που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19 και προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς επίσης και η μετακίνηση ωφελουμένων που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες, σας ενημερώνουμε ότι είναι αποδεκτή η παραλαβή του πακέτου από εξουσιοδοτημένο άτομο, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) H εξουσιοδότηση φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια αρχή ή β) Η εξουσιοδότηση δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Σε ό,τι αφορά τις διανομές που θα γίνουν από τα σημεία ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς και στο χώρο που γίνεται η εμποροπανήγυρη (δίπλα στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου) του Δήμου Άργος Ορεστικού οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν τα σημεία με όχημα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε oι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν σε σημείο που θα τους υποδεικνύεται. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ-παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ