2.11.20

Διαφορές στην ορθόδοξη κοινότητα της Λυών

 


Αφέθηκε ελεύθερος εχθές το απόγευμα από την αστυνομία της Λυών ο ύποπτος που είχε συλληφθεί προχθές για την επίθεση στον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη. Οι γαλλικές αρχές δεν πιστεύουν ότι ήταν τρομοκρατικό πλήγμα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν οι ανακριτές, τίποτα δεν επιτρέπει... να θεωρηθεί ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση»
διευκρίνισε η γαλλική Δίωξη. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κατάσταση της υγείας του συλληφθέντος «δεν ήταν συμβατή με αστυνομική κράτηση», καθότι ο γιατρός που τον εξέτασε κατέληξε στην ανάγκη «ψυχιατρικής νοσηλείας».

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα, λίγο μετά την επίθεση στον ιερέα, θεωρήθηκε ότι ταίριαζε με την περιγραφή που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άστεγο, ο οποίος δεν κατείχε κανένα όπλο, και ούτε το είδος της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η έρευνα παραμένει στους ανακριτές της τοπικής αστυνομίας και δεν διαβιβάστηκε στην αντιτρομοκρατική.

Για την ώρα θεωρείται ότι πρόκειται μάλλον για εσωτερικές διαφορές στον μικρόκοσμο της ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας.

Ο πατήρ Νικόλαος, που τραυματίσθηκε από δύο βλήματα στο συκώτι, βρίσκεται πάντα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λυών, ενώ αναμένεται να χειρουργηθεί εκ νέου σήμερα Δεύτερα. Ο πατέρας Νικόλαος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το 2010.


Επικαιροποίηση:

Λυών: Από ερωτική αντιζηλία η επίθεση κατά του ορθοδόξου ιερέα

Δύο μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια, υπήρξαν φόβοι για μια νέα τρομοκρατική επίθεση, όμως τα πυρά που δέχθηκε ένας ορθόδοξος ιερέας την περασμένη εβδομάδα στη Λυών φαίνεται πως στην πραγματικότητα οφείλονται σε μια ερωτική αντιζηλία: ο απατημένος σύζυγος ομολόγησε τα γεγονότα.
Ο 40χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης.
«Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», δήλωσε ο εισαγγελέας της Λυών Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το θύμα οδήγησε τους ερευνητές προς το σενάριο ενός συζύγου που ζήλευε. Η σύντροφος του υπόπτου, μια Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, κατέθεσε στις αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα που προσθέτει ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον μετά τα γεγονότα.


Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/11/20

    Ορθόδοξος παπάς... ερωτικό σκάνδαλο!
    [.....] σχεδόν συνώνυμο κατάντησε το ορθόδοξος παπάς = σεξ!!!!
    [....] Αχ, αχ, πόσο περήφανοι είμαστε οι Ορθόδοξοι!
    Αχ, και βάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ