26.1.21

Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου γυμνάσιο Άργους Ορεστικού

Ένα πάγιο αίτημα των συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων και Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού ικανοποιήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ του δημάρχου Άργους Ορεστικού και του αναδόχου του έργου, για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.

Το έργο ανέρχεται σε 865.000 € περίπου και περιλαμβάνει:
· εξωτερική θερμομόνωση κελύφους
· αποξήλωση και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων
· ανακατασκευή και θερμομόνωση στέγης
· αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης κλιματισμού με αντλίες θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας
· σύστημα διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμών τύπου BMS 
· πίνακα ισχύος για τη ρευματοδότηση και λειτουργία των αντλιών θερμότητας
· τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για τη διασύνδεση με τον πάροχο (net metering)
· αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού του εσωτερικού χώρου με νέου τύπου τεχνολογίας led

Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται η ριζική αλλαγή της εικόνας του σχολείου, η εξοικονόμηση χρημάτων, η μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας με πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο δήμος Άργους Ορεστικού ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις επιταγές της εποχής για την προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκσυγχρονίζοντας βασικές υποδομές του και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική κοινότητα. Σημειώνεται ότι απομένουν οι υπογραφές συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Νηπιαγωγείου, του 2ου Δημοτικού και του ΕπαΛ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/21

    Στον Δήμο Καστοριάς γιατί αργούν τόσο πολύ οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων..;;; Μεγάλοι καυστήρες...Πολύ πετρέλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ