5.1.21

Υπογραφή σύμβασης για τον Βιολογικό Άργους Ορεστικού

Με την υπογραφή της σύμβασης ενός εμβληματικού έργου, του Βιολογικού (Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων - Ε.Ε.Λ.) ξεκινά η νέα χρονιά για τον δήμο Άργους Ορεστικού. Ενός αναγκαίου έργου που πέρασε από συμπληγάδες πέτρες και κινδύνεψε να απενταχθεί με υπαιτιότητα τρίτων, για την οποία ο δήμος Άργους Ορεστικού ουδέποτε, μέχρι σήμερα, έλαβε επαρκείς εξηγήσεις.

Χάρη λοιπόν στην επιμονή, τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας, προϋπολογισμού 5.185.000 € περίπου.

Περιλαμβάνει:

• την κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας 9.950 ισοδύναμων κατοίκων του οικισμού του Άργους Ορεστικού

• την προσαρμογή του υφιστάμενου αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων, καθώς και του εξοπλισμού του (αντλιών, ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, κλπ) για την μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ

• την κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού που θα οδηγεί τα λύματα από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο στη νέα Ε.Ε.Λ, μήκους περίπου 2,7 χλμ και

• την κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον ποταμό Αλιάκμονα, μήκους περίπου 0,27 χλμ.

Εναρμονισμένο πλήρως με τον συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης λυμάτων που έχει εκπονήσει ο δήμος Άργους Ορεστικού, το έργο στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή λοιπόν εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αιρετούς και μη που συμμετείχαν στα εμπλεκόμενα θεσμοθετημένα, συλλογικά όργανα, καθώς και στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας που υπερέβαλαν εαυτόν γι’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να κατατεθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης πρόταση εγκατάστασης compact βιολογικών επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Βογατσικού, Γέρμα, Κωσταραζίου, Λακκωμάτων και Βοτανίου, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των Κοινοτήτων του Δήμου, προϋπολογισμού 6.135.000 € περίπου.

Γραφείο τύπου δήμου Άργους ΟρεστικούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ