9.2.21

ΟΔΟΣ: Η ποιότητα ζωής της αρχόντισσας


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Η αρχόντισσα


Η πόλη μπορεί να διαθέτει «βαμμένους τενεκέδες», που απεικονίζουν διακοσμητικές πεταλούδες, αλλά εν έτει 2020, δεν διαθέτει αποτελεσματικό δίκτυο για την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων, όπως γλαφυρά απεικονίζεται στο (προχθεσινό) φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Αν κι αυτό το θέμα, δηλαδή η διαχείριση των ομβρίων υδάτων της πόλης, είναι υποδεέστερο από την επικινδυνότητα του πανάκριβου πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΚ, καθώς στην πηγή στο Μπουσμπουνάρι, από όπου επικουρικά υδρεύεται η πόλη, οι τιμές του τριχλωρο-τετράχλωρο αιθανίου εμφανίστηκαν πέρυσι με 4 μονάδες επάνω από το επιτρεπτό όριο. 

Όμως, πώς τυχαίνει σε αυτήν την πόλη, τα σοβαρά θέματα —που αφορούν ακόμη και την δημόσια υγεία— να μην είναι ποτέ αντικείμενο δημόσιου διαλόγου; Και ο δημόσιος διάλογος να εξαντλείται στην απορία του ποιος ενέπνευσε τους τενεκέδες;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1038. 
Φωτογραφία: Φίλιππος Γκετσίδης.

Σχετικά:
 

11 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/2/21

  Εξυπνη ήταν η μείωση Δημοτικών Τελών σε επιχειρήσεις που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.... Δίνουν κίνητρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/2/21

   Γιατί διαμαρτύρεστε ρε παιδιά; Η βροχή έκανε κάτι καλό, έπλυνε τους δρόμους και τους τενεκέδες της σκάλας. Εντάξει, τα βρώμικα νερά πήγαν στην λίμνη, αλλά δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς είναι βρώμικη. Για το πλύσιμο των τενεκέδων του δημαρχείο χρειαζόμαστε νεράκι με τριχλωροαιθυλενιο. Η πηγή υπάρχει

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/21

   Γουναρά ψηφίσαμε όχι οικολόγο. Το παιδί ξέρει από μπάντες και εσύ του μιλάς για μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες; Ψηλά νοήματα. Τώρα πού θα έρθουν και οι δανοί εκτροφείς είναι καιρός να τα μαζεύουμε. O τόπος θα γεμίσει φάρμες και μερτσέντες.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος9/2/21

  Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ του ΝΠΔΔ που απέλυσε ο Δήμος Καστοριάς. Το ιστορικό, ο αγώνας του σωματείου, η ένοχη σιωπή των υπευθύνων και των “εγκρίτων δημοσιογράφων”. “Μπούκωσαν” και δεν μιλάνε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/2/21

  Η αλήθεια είναι ότι χρόνια είχε να εμφανιστεί τέτοιο νούμερο... Θα γράψει εποχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στηρίζω Καστοριά, στηρίζω Καμπούλ!9/2/21

  Τι έμπνευση με τους τενεκέδες! Χάρμα οφθαλμών! Και ειδικά σε συνδυασμό με το Νιαγάρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος9/2/21

  Θα μπορούσαν να μεταφέρουν το καραβάκι Ορεστειας, στο Πάρκο Ολυμπιακής φλόγας.... Ιδέες υπάρχουν... Ώρα για Δουλειά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος18/2/21

  Αγαπητή ΟΔΟΣ
  με αφορμή και αυτήν τη δημοσίευση επιτρέψτε λίγες σκέψεις μου.
  Ως ένα βαθμό εξηγούνται οι αναφορές στον εκλιπόντα Μητροπολίτη, αφού οι αναρτήσεις έγιναν όσο ακόμη ήταν παρών και είχε τη δυνατότητα να απαντήσει ο ίδιος αναλόγως.
  Και η εφημερίδα σας έχει κι ένα δίκιο να διαμαρτύρεται, αφού δεν είχε τη δέουσα αντιετώπιση από τη Μητρόπολη, θεσμικά τουλάχιστον.
  Εκείνο όμως που κάνει τεράστια εντύπωση αρνητική είναι η στάση άλλων και μάλιστα των πολλών που ευεργετήθηκαν από τον ίδιο και γράμματα γνωρίζουν και ευυπόληπτοι πολίτες είναι. Δύο μήνες κλείνουν και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι που έγραψαν και δημοσίευσαν ένα κείμενο στη μνήμη του ΜΕΣΑ από την Καστοριά.
  Αν δούμε τι γίνεται σε άλλες περιοχές, εδώ θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι ωφελήθηκαν και δεν συνέβαλαν και με αυτόν τον τρόπο στην υστεροφημία του. Εκτός από την ατομική ευθύνη, υπάρχει και η συλλογική ευθύνη. Αλλά αυτή μάλλον θέλει γερά κότσια.
  Ούτε ένας καθηγητής θεολόγος από κάποιο σχολείο ούτε καμία ένωση θεολόγων;
  Ούτε κάποιος που εξέδωσε τα βιβλία του με έξοδα της Μητρόπολης;
  Ούτε άλλος που έγινε Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εισήγηση του κ. Σεραφείμ;
  Ούτε ένας Ηγούμενος Μοναστηριού της περιοχής μας;
  Καμία Ηγουμένη;
  Αυτή είναι η αρχοντιά μας;
  Ύστερα, όπως και με τους γιατρούς που έλεγε και ο διοικητής του νοσοκομείου, ποιος σώφρων άνθρωπος να θέλει να γίνει μητροπολίτης Καστοριάς; Για να βρει μια πόλη αχάριστη κι έναν λαό διαιρεμένο;
  Ποιος στραβός δε θέλει το φως του;
  Ποιο φως έχει να δώσει σήμερα η Καστοριά μας; Η και Αρχόντισσα ενίοτε αποκαλουμένη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηλίου φαεινότερο20/2/21

   Άρα;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/21

   Η μακαρίτισσα η πεθερά μου έλεγε συνέχεια: ' μόνο να χλαπακιάζει τις ψαρούκλες ξέρει ο τ...ς'
   θέε μου σχώρα με.....χαχαχα

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος20/2/21

  Δεν το παλεύετε όμως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ