14.4.21

Πρόσωπα 2020 [5]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | Πέτρος Τόσκος


Πέτρος Τόσκος

«σώπασε Κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις»



[-] Oι νεότεροι δεν γνωρίζουν και ασφαλώς κάποιοι μεγαλύτεροι ίσως και να μη θυμούνται ή να μην ασχολούνταν, αλλά γεγονός είναι πως στα χρόνια που εντός της τοπικής Νέας Δημοκρατίας υπήρχε η εσωκομματική διαμάχη των αείμνηστων Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη και Γεωργίου Καπαχτσή ο καθείς είχε τα δικά του παιδιά. 

Ο Πέτρος Τόσκος μαζί με πολλούς άλλους απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο σήμερα, φέρεται να ανήκε στην ομάδα Γεωργίου Καπαχτσή, αν και κανείς ποτέ δεν είναι σίγουρος. 

Τα χρόνια πέρασαν και έτσι σήμερα η ομάδα αυτή (Γεωργίου Καπαχτσή) κατέχει... το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, αλλά βασικά την κλειστή περιοχή του δημαρχιακού γραφείου στην Καστοριά. 

Το συμπέρασμα αυτό επιτρέπει τουλάχιστον η ανθρωπογεωγραφία του Δήμου Καστοριάς.

Ο κ. Πέτρος Τόσκος που έχει μακρά ανάμειξη στα δημοτικά της Καστοριάς, και κάποτε είχε την εικόνα ακτιβιστή και σε ζητήματα για την Καστοριά, αρχικά ως απλός δημοτικός σύμβουλος, στην συνέχεια ως αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημαρχίας Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη κλπ. 

Από τις αρχές της θητείας του δημάρχου της καρδιάς του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, κατέλαβε τον υψηλά αμειβόμενο θώκο της πολλαπλώς προβληματικής και ζοφερής ΔΕΥΑ Καστοριάς, με την υπόσχεση να την εξυγιάνει. 

Πιο λογικό μοιάζει να πρόκειται για κάτι προσυνεννοημένο, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και η επιλογή του να είναι μια άλλη απόδειξη αξιοκρατίας ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση· αξίωμα που μοιάζει να είναι ιδανικό του ίδιου του δημάρχου, που είναι φυσικό να αισθάνεται κάπως έτσι για τον εαυτό του.

Σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, οι πράξεις του ίδιου αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της «επιχείρησης» κανένα δεν πείθουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν αισιοδοξία. 


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | Πέτρος Τόσκος


Στην αρχή, με το «καλημέρα σας», προχώρησε στην πρόσληψη της κ. Ιωάννας Λούσιου ως εξωτερική συνεργάτιδα της ΔΕΥΑΚ δήθεν, ενώ αυτή απασχολούνταν αποκλειστικά παρά τω δημάρχω. Η εν λόγω ταυτόχρονα διορίστηκε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια και αφού δεν εγκρίθηκε από τους εποπτικούς μηχανισμούς του Κράτους η σκανδαλώδης ενέργεια με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες, η μεν… αποσπάσθηκε σε άλλη αμειβόμενη θέση αμέσως στον δήμαρχο Καστοριά, ο δε Πέτρος Τόσκος προσέλαβε την κ. Χρυσούλα Φιλίππου, πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης «Ορεστειάς» του δήμου Καστοριάς. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, δεν έκανε οτιδήποτε που να είναι αποτελεσματικό στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της επιχείρησης, για την οποία φέρεται να υπήρχε ένα είδος δημοτικής βεντέτας του με τον τέως δήμαρχο Ανέστη Αγγελή και τον ακόμη πιο τέως πρόεδρό της Γεώργιο Πετκανά.

Η πόλη τον ξαναθυμήθηκε όταν στις αρχές του Φθινοπώρου τοποθετήθηκε στο όνομα της ΔΕΥΑ Καστοριάς, στην έδρα της επιχείρησης που δεν του ανήκει προσωπικά, πανώ με την εικόνα της Παναγίας, την φωτογραφία της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως εκκλησίας και μερικές αράδες απ’ αυτές που θα θυμάται και έχει συγκρατήσει από τα χρόνια της αφοσίωσής του στα μαθήματα για τους πόθους του βυζαντινού λαού: «σώπασε Κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις» και άλλα τέτοια αλυτρωτικά· με τα οποία ο κ. πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς κατέστησε γνωστό το εθνικόφρον και ορθόδοξο φρόνημά του, αφού ξεκαθάρισε με αποφασιστικότητα ότι ο ίδιος, σε αντίθεση με τους άπιστους αριστερούς, έχει στην καρδιά του την πίστη για την Παναγία ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.






Στην συνέχεια επιχείρησε να διασκεδάσει την κατακραυγή, ισχυριζόμενος ότι πλήρωσε το πανώ με δικά του χρήματα, μόνο που ξέχασε ότι αυτό έγραφε «ΔΕΥΑΚ Καστοριάς» (2 φορές το Κ) και ότι συμπτωματικά το κτήριο δεν είναι το σπίτι του. 

Κατέστησε έτσι σαφές ότι μετά (;) την εξυγίανση της ΔΕΥΑ Καστοριάς ο ίδιος βάζει πλώρη για την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και την επαναλειτουργία ως εκκλησία της Αγίας Σοφίας. 

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη του ίδιου με τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, εν μέσω κορωνοϊού, στο γραφείο της υπεύθυνης του πρωθυπουργικού γραφείου κυρίας Μαρίας Αντωνίου (της ίδιας ομάδας Γεωργίου Καπαχτσή), χωρίς να διευκρινισθεί ακριβώς εάν η σύσκεψη είχε θέμα της την απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, τα χρέη της ΔΕΥΑ Καστοριάς ή την σκανδαλώδη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ για δώρο του 30% των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγάλης ιδιωτικής επιχείρησης βυρσοδεψείου στην περιοχή, με την οποία ο κ. Πέτρος Τόσκος, ίσως επιδεικνύει το πώς εννοεί τον μηδενισμό των οφειλών προς την ΔΕΥΑ Καστοριάς. 

Γι’ αυτά κι άλλα, τον επέλεξαν οι αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ ως ένα από τα πρόσωπα του 2020. 



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1062.



 
ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | 7.1.2021 | 1062

Πρόσωπα τα οποία σε τοπικό επίπεδο καθόρισαν το ασθενές και ασθμαίνον στίγμα της Καστοριάς το 2020 και τα οποία φιλοτέχνησαν την κατάσταση που θα παραδοθεί το 2021.

ΟΔΟΣ: "Πρόσωπα 2020"
7.1.2021 | 1062


* * *


ΟΔΟΣ: Ώρα για δουλειά | 14.1.2021 | 1063

[...] Σήμερα στην Καστοριά, μετά την κυκλοφορία του ετήσιου φύλλου της ΟΔΟΥ για τα πρόσωπα του 2020, στα οποία στην κορυφή των αρνητικών κρίσεων φιγούραραν οι Ιωάννα Λούσιου του καναλιού του κόμματος Βελόπουλου και ο Ιωάννης Κορεντσίδης, όπως και ο Πέτρος Τόσκος ο «Σώπασε Κυρά Δέσποινα», ξεχύθηκαν για μια ακόμη φορά οχιές στερημένοι, με νοσηρά και εξωπολιτικά επιχειρήματα, σε βάρος προσώπων....

14.1.2021 | 1063


Σχετικά:

47 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/21

    Μου φαίνεται το'χεί το όνομα,ο άλλος Πέτρος έφτιαχνε αμμουδιές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/21

    Πίνουμε το "άριστο" νερό της ΔΕΥΑΚ (όπως είπε ο μεγάλος βουλευτής Τζηκαλάγιας), στο όνομα των κορόιδων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/21

    Είστε αχάριστοι. Δεν φτάνει που εμπλουτίστηκε το νερό με τριχλωροαιθυλένιο για να σωθούμε από τον Κορονοϊό [....], εσείς διαμαρτύρεστε από πάνω. Ξέρετε πόσο στοιχίζει ένα κυβικό (κατά Τοσκο όχι κυβικό μέτρο) τριχλωροαιθυλενίου; Τώρα καταλαβαίνω γιατί χαρίστηκαν στα βυρσοδεψεία χρέη προς την ΔΕΥΑΚ [....] Πολίτης Γιάνννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/4/21

    Μηδενικά τέλη στην εστίαση για το 2021 από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/4/21

      Μα γιατί νομίζεις ότι έχει εκλεγεί τρείς φορές [....] γιατί ικανοποιεί το αίσθημα των πολιτών και θέτει τις αναγκαίες προτεραιότητες....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/4/21

      Τον Ζήση τη Μαρία τον Τάκη και τον Πέτρο γιατί τους ψηφίζει ο κόσμος 2 και 3 φορές...;; Ικανοποιούν κάποιο αίσθημα πολιτών...;;;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/4/21

      Υπάρχουν και περιπτώσεις ψυχοπαθολογίας...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/4/21

      Ο τακης ειναι κορυφη,μακαρι να ειχαμε και αλλους σαν και αυτον.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/4/21

      Κορυφή Δημόσιος Υπάλληλος με νοοτροπία Δημόσιου Υπαλλήλου ευγενικός και όχι ψωνισμενος με τουπέ... Αλλά ως εκεί για διεκδίκησεις για τον τόπο του ΜΗΔΕΝ

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/4/21

      Φιλε ειναι πολυ καταρτισμενος και διεκδικητικος,ειναι ο μονος που αποκαλεσε ανεπιθυμητο υπουργο της ΝΔ,ο ανθρωπος που ετρεξε και θα γινει σε περιπου 2 μηνες η σηραγγα κλεισουρας εργο που ειχε γινει ανεκδοτο,ξεκιναει και το φυσικο αεριο, αν ξεμπλοκαριστει και το φραγμα ε τοτε θα εχει απολυτη επιτυχια.Νομιζω με διαφορα ειναι καλυτερος και πεντακαθαρος.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/4/21

      Και η Μαρία είπε στο παρελθόν πως κάποιοι Υπουργοί (Παιδείας) δεν φορούν παντελόνια αλλά οι σχολές έφυγαν με το σχέδιο Αθηνά...

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος16/4/21

      Πόσοι Καστοριανοι θα βρουν δουλειά; Τι να την κάνουμε τη σήραγγα της Κλεισούρας ρε φίλε θα έρχονται οι Πτολεμαιδιωτες για ψώνια στα μαγαζιά μας; Για τη ρευστότητα του λιανεμπορίου μιλώ.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος17/4/21

      Στην σηραγγα θα δουλεψουμε πολλοι καστοριανοι,δηλ δεν καταλαβα;σε χαλαει να ερχονται πτολεμαιδιοτες που εχουν 18χιλ συνταξιουχους της δεη να αφηνουν τα ευρω στα μαγαζια εδω;καφεδακια,φαγητο στα μαγαζια της καστοριας,εχουνε σκυλιασει οι κοζανιτες γιατι γινετε το εργο,πεφτει χρημα ε οχι νατο απαξιωνουμε και καποιοι καστοριανοι,αν δεν γινοτανε και εφευγε το χρημα για αλλο εργο σε αλλο νομο θα λεγατε ορισμενοι οτι δεν γινετε τιποτα εδω και μας τα παιρνουν ολα οι κοζανιτες,το εργο ειναι μεγαλο και θα φανει στην πορεια η αξια του.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος17/4/21

      Σου είμαι ευγνώμων. Με έπεισες. Είχα αμφιβολίες αν ανοίξω σκυλάδικο στην Κορισό ή όχι. Με τόσους επισκέπτες όλο και κάποιος θα μπει στον πειρασμό.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος17/4/21

      Καλά εκτός από καφενείο ή φαγάδικο δεν υπάρχει άλλη οικονομική δραστηριότητα;

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος17/4/21

      Οι συνταξιούχοι της Πτολεμαΐδας θα βάζουν 20 ευρώ βενζίνη και θα έρχονται για ελληνικό καφέ και νερό δικτύου Δευακ διπλα στη λίμνη κορόιδα.... Θα αφήνουν 2 € και θα φεύγουν... Μπράβο Τάκη σ ευχαριστούμε

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος17/4/21

      Τάκη κοίτα να ενταχθούν και οι 91 επιχειρήσεις της Καστοριάς με προϋπολογισμό 10.000.000€ στο Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κι άσε τα μαμπετια

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος17/4/21

      Μάλλον για το ιαματικό νερό της ΔΕΥΑΚ θα έρχονται. Νερό με τοσο τριχλωροαιθυλένιο δεν βρίσκεις παντού.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος17/4/21

      Μη ξεχνάμε και το μπάνιο στην ευρωπαϊκή πλάζ του Πετρόπουλου.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος18/4/21

      Ρε μαγκες τι βαζετε τον τακη στην συζητηση;ημαρτον δηλαδη,εδω μιλαμε για την σηραγγα ποιες επιχειρησεις λετε;μηπως μπερδευτηκατε;αυτα που εγραψα παραπανω μου τα ειπε πτολεμαιδιωτης συνταξιουχος δεη που μου λεγε οτι που να βρεις τετοια ομορφια σαν εδω να πινεις τον καφε σου συγκρινοντας με την ασχημια της πτολεμαιδας,τωρα αν ορισμενοι βλεπετε φαντασματα και δεν θελετε να μην γινει τιποτα εδω δικαιωμα σας,εγω θελω να εχω ασφαλες δρομο τυπου εγνατιας και σε 25 λεπτα να ειμαι πτολεμαιδα,α και μακαρι να ενταχθουν ολες οι επιχειρησεις που λεει ο φιλος παραπανω αλλα δεν νομιζω οτι θα γινει με παρεμβαση κανενος αλλα μονο αν πληρουν τις προυποθεσεις που λεει το προγραμμα.

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος18/4/21

      Η σήραγγα δεσμεύει πολλά εκατομμύρια του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, τα οποία δεν θα επιστρέψουν ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες της Καστοριάς και Πτολεμαΐδας.... Δεν χρειάζεται πτυχίο Γεωπονου για να το καταλάβει κάποιος....

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος18/4/21

      Δηλαδή ο Κιλκισιωτης πηγαίνει κάθε μέρα για καφέ στη Θεσσαλονίκη... Ο Δραμινος στη Καβάλα κι ο Λαρισαίος στο Βόλο για να πιουν καφέ δίπλα στη θάλασσα....

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος18/4/21

      Ρε μάγκα αυτά τα 70.000.000 εκατομμύρια της Περιφέρειας δεν μπορούσαν να μπουν σε άλλον κωδικό..;;; Σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού να φέρεται τουρίστες στην Καστοριά...;;; Άσε τους συνταξιούχους Πτολεμαιδιωτες να πίνουν καφέ στο στενό της Αμαρτίας....

      Διαγραφή
    21. Ανώνυμος18/4/21

      Λέμε ότι πάμε για καφέ αλλά εννοούμε κάτι άλλο. Είναι όπως στα νιάτα μας που πηγαίναμε στο περίπτερο και ζητούσαμε τσίχλες κλείνοντας το μάτι στον περιπτερά.
      Καταλάβατε παιδιά; Οπως μας ρωτούσε κάποιος γνωστός φιλόλογος με σλαβική προφορα στο γυμνάσιο.

      Διαγραφή
    22. Ανώνυμος19/4/21

      Αν βγεις νύχτα στη Πτολεμαΐδα δεν πρόκειται να ξαναβγείς Καστοριά.... Μέρα με τη νύχτα... Γι αυτό δεν έκαναν τόσα χρόνια τη σήραγγα για να μη βρουν το φως οι Καστοριανοι κι ερημωσει τα Σαββατόβραδα η Αρχοντισα

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος15/4/21

    Θέλεις να πεις ότι τον Καπαπτσόγλου τον ψηφίζουν μόνο οι εστιάτορες, οι καφετζήδες, οι νυχτόβιοι και οι σκυλάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/4/21

    Μπράβο στη Δημοτική Αρχή Αγγελή που άφησε τόσα πολλά έργα συμβασοποιημενα στο Δήμο Καστοριάς για να επισκεφτεί ο σημερινός Δήμαρχος...Το Δίκτυο Δευακ θα το ξεκινήσετε Γιάνη...;;; Ή θα το ξεκινήσουν οι επόμενοι σε 2 χρόνια...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/4/21

    Κιβδηλοποιείον Δημαρχείον Καστορίας και οι εν αυτώ υπηρεσίες του....

    Πρεσβύτης Μέτοικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/4/21

    Ο δήμαρχος Καστοριάς επισκέφτηκε,Οινόη,Πεντάβρυσσο,Μεσοποταμία,Καλοχώρι με σκοπό να συντονίσει τις δράσεις και παρεμβάσεις για την βελτίωση των πολιτών. Έφερε σημειωματάριο και κυανούν μολυβδοκόνδυλον. Αα να μην ξεχάσω,φορούσε και σκουρόχρωμη υφασμάτινη προσωπίδα για τον φόβο των Ιουδαίων( μπρρ....) και του άγρυπνου οφθαλμού της Οδού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/4/21

    91 Καστοριανες επιχειρήσεις κυρίως μεταποίησης έκαναν αίτηση ενίσχυσης με πόσο 10.000.000€ και 70% ποσοστό ενίσχυσης για εκσυχρονισμο. Εάν θέλετε να δημιουργηθούν τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας φροντίστε να εγκριθούν κύριοι Νεοδημοκρατες της Περιφέρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/21

      Ρουσφετακι θελεις δηλαδη;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/21

      Αυτό κατάλαβες δημόσιε υπάλληλε.;;; Με την ίδρυση 91 νέων επιχειρήσεων στην Καστοριά, θα προσληφθούν 1 ,2 ,5,10, 20 Καστοριανοί υπάλληλοι στην κάθε επιχείρηση..... Με τη σήραγγα... ;;;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/4/21

      Δεν υπάρχουν τάλιρα παιδιά. Τα δώσαμε όλα στα εκτροφεία της γούνας. Οι υπόλοιποι στην ουρά για τα προγράμματα του 2022.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/4/21

      Υπάρχει ακόμη γούνα...;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/4/21

      Όχι, αλλά συνεχίζουν να τα παίρνουν οι ίδιοι. Μέχρι και δήμαρχο δικό τους έχουν.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος24/4/21

      Μπαααα, υπάρχουν στην Καστοριά τόσες επιχειρήσεις;

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος18/4/21

    Μην ασχολείσαι ρε φίλε δεν αξίζει, δε νοιάζονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μόνο για την εκλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/4/21

    Καστοριά Covid Free.... 20 σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ