21.12.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
Καμία μέριμνα για δενδροφύτευση. Τα περισσότερα πεζοδρόμια παραμένουν άδεια, και σε κάποια που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές μερίμνησαν να φυτέψουν δένδρα, η σημερινή διοίκηση του δήμου, τα «περιποιείται». Περισσότερες φωτογραφίες στις υπόλοιπες σελίδες της εφημερίδας [σ.σ. μόνο στην έντυπη μορφή] και σχετικό σχόλιο στο οπισθόφυλλο του σημερινού φύλλου [σχετικά "εδώ"].

* * *

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Δεν μπορώ να μην μοιραστώ μαζί σου, την βαθιά μου ικανοποίηση τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την σύνδεση των δύο νοσηρών καταστάσεων, όταν τα διαδικτυακά τρολς αναλαμβάνουν να ξελασπώσουν τους αιρετούς τους οποίους “υπηρετούν”. Γιατί ουσιαστικά -αφιλοκερδώς βεβαίως βεβαίως- προσφέρουν τις σκοτεινές υπηρεσίες τους, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρουν οι διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καθυβρίζοντας όσους έχουν γνώμη αντίθετη με εκείνους που ασκούν την εξουσία.

Και όπως έγινε και με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές, δημιουργούν τοξικότητα στην κοινωνία μέσω του διαδικτύου προσπαθώντας ακόμα να συνδέσουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπόθεση Λιγνάδη. Το ίδιο έγινε και με την περίπτωση της ΟΔΟΥ και των συνεργατών της.

Μάλιστα, ως αποτέλεσμα του ερασιτεχνικού διαδικτυακού τους εξτρεμισμού, μόνο hashtag δεν επινόησαν να δημιουργήσουν στην Καστοριά. Και ευτυχώς εδώ που τα λέμε. Αλλιώς, αυτήν την στιγμή, θα κάναμε λόγο για γνήσια απόφοιτα τέκνα της ΣυΡιζΑνΕλιας σχολής με στοιχεία χρυσαυγιτισμού και ολοκληρωτισμού κάθε χρώματος.

Αν και η δυσοσμία που άφησαν τα εμετικά μανιφέστα των φιλοδημοτικών, διαβάζοντας κανείς όσα μπόρεσες να δημοσιεύσεις στο odos-kastoria.gr, δεν μπορεί εύκολα κανείς να τους διαχωρίσει από τους απόφοιτους εκείνων των ακραίων σχολών του 2012. Εξ άλλου, πολλοί εκ των τοπικών Κασιδιαραίων, Καμμένων, Βαξεβάνηδων ήταν και φανατικοί υποστηρικτές τους, όταν οι υπόλοιποι βλέπαμε πως ο γάιδαρος δεν πετάει και ήμασταν οι γερμανοτσολιάδες για τους οποίους απαιτούσαν το κρέμασμα μας στην πλατεία Συντάγματος.

Αρρωστημένα, μπερδεμένα και επικίνδυνα μυαλά που ολοκλήρωσαν την αποστολή τους το Ιούλιο 2019, όταν έχασε τις εκλογές η ΠΦΑ σε συνδυασμό με την αδρανοποίηση των ΑνΕλ και την μετέπειτα φυλάκιση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Το #ΝΔ_παιδεραστές πυροδότησε για ακόμη μια φορά τον παρελθοντικό Αυριανισμό, μέσω των γνήσιων εκπροσώπων και οπαδών του.

Των μακελάρηδων του Χίου αλλά και τον documentonistas του Βαξεβάνη. Μάλιστα, ακόμη και στα τοπικά ειδησεογραφικά (;) sites, οι διαχειριστές τους επιτρέπουν την χυδαιολογία και υβρεολογία, χαρακτηριστικά που συναντώνται στους οπαδούς του σημερινού Αυριανισμού. Χωρίς να αντιλαμβάνονται επ’ ουδενί, την συμβολή τους στην διολίσθηση του δημόσιου διαλόγου.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά, όταν μπαίνει κανείς στην διαδικασία να διαβάσει τι γράφεται κάτω από κάθε ανάρτηση. Ο ιδεολογικός εξτρεμισμός, βρίσκεται υποδόριος και δυστυχώς καλλιεργείται εν γνώσει ορισμένων διαχειριστών. Οι οποίοι προσφέρουν τις διαδικτυακές τους ιστοσελίδες, σαν παραρτήματα των “ανώτατων σχολών ”Χιοβαξεβάνη. Κάτι σαν τους επίδοξους αθλητές των ποδοσφαιρικών ακαδημιών, μέχρι να προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα, αφού έχουν διδαχτεί τα βασικά.



«Ώρα για δουλειά»


Το τελευταίο διάστημα, το ίδιο κάνουν στο διαδίκτυο οι οπαδοί φιλοτρομοκράτες του Δημήτρη Κουφοντίνα. Και δεν φτάνει η τραμπουκική δράση τους στο διαδίκτυο, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 400 (!) επιθέσεις σε στόχους που εκείνοι θεωρούν πως θέλουν να τρομοκρατήσουν, εκβιάζοντας με “ακτιβισμούς” την πολιτεία, για την φυλακή έκτισης της ποινής του αρχιδολοφόνου της 17Ν. Που δεν αντέχει τον Δομοκό, 3 ώρες από την Αθήνα και θέλει μετάθεση στον Κορυδαλλό, κοντά στους αγαπημένους του. Είναι που το παίζει κι από πάνω αριστερός και υπέρ της ισότητας ο τύπος και όσοι τον υποστηρίζουν. Για τον εαυτό του να γίνει Βαρώνος δολοφόνος Αλλά αυτά είναι νομικά ζητήματα που λύνονται στα δικαστήρια, και όχι με τραμπουκισμούς, εκβιασμούς και απαιτήσεις.

Το θλιβερό γεγονός που προκύπτει από τα παραπάνω είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά, βρίσκουν υποστηρικτές ακόμα και σε πολιτικά πρόσωπα. Όπως έγινε με το #ΝΔ_παιδαραστές και με την υπόθεση Κουφοντίνα, από βουλευτές που ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα στον ΣυΡιζΑ.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, αναρωτιέμαι πως μπορεί ένα κόμμα που θεωρεί πως ανήκει στο δημοκρατικό τόξο και θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, να έχει στις τάξεις του πρόσωπα που κλείνουν το μάτι σε τέτοιες ακραίες συνιστώσες; Πως θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρχουν πρόσωπα στην ΝΔ που θα ταυτίζονταν με την υποθετική απεργία πείνας του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, στο όνομα των ανθρώπινων δικαιωμάτων;

Ή ακόμη βουλευτές της να υπονοούσαν αναπαράγοντας κάποιο αντίστοιχο hashtag, πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει άμεση σχέση με μια υπόθεση παιδεραστίας; Απλά κατά την γνώμη μου, δεν θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς αντίθετα συμβαίνει με την μαλθακότητα του κ. Τσίπρα απέναντι στους βουλευτές του κόμματος του. Με την στάση του αυτή, φαίνεται πως θέλει να τους έχει εντός του κόμματός του, ακουμπώντας σε ένα μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Προς το παρόν τουλάχιστον. Αν και δεν μπορεί κάποιος να ελπίζει σε μια ενδεχομένη αλλαγή στάσης, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει διαλέξει από το 2015 και έπειτα να συμπορεύεται με πολιτικά πρόσωπα που υποστηρίζουν ακραίες συμπεριφορές και πρακτικές. Φυσικά, με την πολιτική έννοια του όρου. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν και διερωτώμαι, τι άλλο θα έπρεπε να συμπληρώσει ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ Δρίτσας για να γίνει κατανοητό ότι καλύπτει την 17 Νοέμβρη;

Ίσως, σε αυτήν την στάση του ΣυΡιζΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα να οφείλεται και ο δημοσκοπικός παραγκωνισμός του κόμματος της Αριστεράς, αφού μετά ενάμιση χρόνο από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, βρίσκεται μακριά από ποσοστά που θα το καθιστούσαν και πάλι ανταγωνιστικό κόμμα εξουσίας. Φυσικά, αυτά είναι εσωκομματικά ζητήματα του ίδιου, και προσωπικά δεν μου πέφτει κανένας λόγος να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο. Ο καθένας με τις επιλογές του και με τα δημοσκοπικά του ποσοστά.


«Ώρα για δουλειά»


Πάντως κατά ένα μέρος της, η Αριστερά από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και έπειτα, κατά γενική ομολογία εμπλέκεται σε πολλές πολιτικές αναταραχές του τόπου. Κυρίως, επειδή επί σειρά ετών πρωταγωνιστούσε σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα. Όχι πάντοτε με αρνητικό πρόσημο. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι θέσεις και οι πράξεις των συνδικαλιστικών οργάνων γινόταν τροχοπέδη σε κάθε αλλαγή που δρομολογούνταν από την εκάστοτε κυβέρνηση. Σαν γνήσιοι “προοδευτικοί” εκπρόσωποι, φυσικά αγαπητή ΟΔΟΣ.

Μην πάει το μυαλό σου, σε πιθανά ξεβολέματα και λοιπά συντεχνιακά τερτίπια. Παρόλο, που κάποιοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι όμηρος -επί πολλές δεκαετίες- των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και της πολιτικής ατολμίας των κυβερνώντων των αστικών κομμάτων. 
Και ψάχνω μια καλή δικαιολογία, μια εξήγηση να μην ταυτιστώ μαζί τους.

Σε κάθε νέο νομοσχέδιο που φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, πάντα ένας συνδικαλιστικός φορέας που ο κλάδος εμπλέκεται σε αυτό, θα είναι εκεί για να αντιδρά, να μην αποδέχεται να εκτελέσει τις κυβερνητικές νομοθετήσεις, ίσως επειδή θεωρούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σαν άτυπο μαγαζάκι τους. Διαγωνιζόμενοι ποιος θα επιδείξει την μεγαλύτερη άρνηση προς την τήρηση των νέων μέτρων.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα, δεν έχουν βάσιμα επιχειρήματα να αντιπαραβάλλουν, κάνοντας ακόμα πιο ξεκάθαρο στην κοινωνία πως το κάνουν απλώς για να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Προσβάλλοντας ουσιαστικά το σύνολο των συναδέρφων τους, που ουδεμία αντίρρηση φέρουν προς κάθε νέα αλλαγή. Ακόμη ένα παράδειγμα μειοψηφίας, που κρατά όμηρο την Ελλάδα.

Όπως συνέβαινε, όταν αρκετά χρόνια πριν, είχε ανακοινωθεί η δημιουργία του αγωγού ΤΑP. Τότε αντιδρούσαν με κάθε μέσο, και τώρα, τρέχουν όλοι να καρπωθούν τα οφέλη από το φυσικό αέριο και την διανομή του, στους τρεις δήμους του νομού Καστοριάς.

Και το ίδιο θα συμβεί με την πολιτική αναστάτωση που προκαλούν μπροστά στην δημιουργία ηλιακών και αιολικών πάρκων. Προτάσσοντας κάθε φορά δικαιολογίες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι όταν σε λίγα χρόνια θα διεκδικούν τις δάφνες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Και ψάχνω να βρω μια καλή αιτία για να τους πω μπράβο, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω.
 
Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com




Είπαν:


Απόψε το βράδυ στις 21:00 τα λέμε ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Diktyo1 με τη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου. Συζητάμε για την τρέχουσα επικαιρότητα και κάνουμε focus στα θέματα της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Μαρία Αντωνίου 
υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.


* * *

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει πλήρη αντίληψη της στρατηγικής σημασίας του αερολιμένα Καστοριάς, ως διεθνές αεροδρόμιο Δυτικής Μακεδονίας - Νοτιοδυτικών Βαλκανίων [σχετικά "εδώ"]

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 4 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1070.


10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/12/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/21

    Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόμασταν και είχε ανακοινωθεί γίνεται πραγματικότητα. Στο ΔΣ Καστοριάς η ανάπλαση της Ν. Παραλίας προυπολογισμού κάπου πήρε το μάτι μου 3 εκατομμύρια.

    Μα αυτή είναι η προτεραιότητα της πόλης; Αυτό λείπει απ' την αρχόντισσα;...!!!

    Εε ρεε [....] που θέλετε και κυριολεκτώ οι δημοτικοί [...] έξω από το Σκαπέρδειο και μαζί με σας και όλων των ηλιθιωδώς ηλιθίων που σας ψήφισαν.

    Βέβαια δεν μάθαμε τι αντιπρότεινε η μαντάμ "Ντόλτσε Καμπάνα" της αντιπολίτευσης...

    Πρωτοσύγκελος Αλφόνσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/21

      Υποθέτω ότι πρότεινε να ανοίξουν μαγαζιά της Prada, Louis Vouiton, Gucci, Manolo Blahnik κλπ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/12/21

      Ενημερωμένο σε βρίσκω και πολύ προχώ.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/12/21

      Από υψηλά σαλόνια και κοσμοπολίτης όπως η εν λόγω κυρία.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/12/21

      Τουλάχιστον εσύ δεν είσαι 'αντιπολίτευση'....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/12/21

      Ευτυχώς για μερικους

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος24/12/21

      Η κυρία μπορεί να ανήκει στα ψηλά σαλόνια, πρόσφατα όμως αγόρασε χακί αγροτικό για να αποφεύγει τις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου Καστοριάς.... Φτιάξτε καμία λακκούβα βρε, κι αφήστε τη Νότια Παραλία ως έχει...

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος24/12/21

      Δηλαδή η κυρία ξηγήθηκε λούφα και παραλαγή. Και το γούνινο της φώκιας για καμουφλάζ στην Νότια Παραλία.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος25/12/21

      Κάνει πολύ καλά. Αφού υπάρχουν το λιγότερο αφελείς ( για να μην τους πώ αλλιώς γιατί δεν θα περάσει την λογοκρισία..) και τους ψηφίζουν όλους αυτούς.....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ