10.5.23

ΟΔΟΣ: Μάννα εξ ουρανού [II]

 


Χρειάστηκε να αφαιρεθεί ύλη από το φύλλο της εφημερίδας και να καθυστερήσει η εκτύπωση του για να προστεθεί, επί του πιεστηρίου μια έκτακτη είδηση: Το περαστικό ταξίδι του πρωθυπουργού από την Καστοριά, που υποτίθεται ότι είχε κλειδώσει για την 7η ή 8η Φεβρουαρίου 2023 τελικά ακυρώθηκε! Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία και μετά απ’ αυτή προκλήθηκε ένα είδος αυτο-κατακραυγής. Σαρκασμού και ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας και διαμαρτυρίας. 

Δεν είναι γνωστοί οι λόγοι αυτής της ακύρωσης. Να οφείλεται στα κρίσιμα εθνικά προβλήματα με την Τουρκία; Στο ότι ο πρωθυπουργός δεν βρίσκει λόγο να επισκεφθεί την Καστοριά μιας και την «έχει» σίγουρη; Το ότι επίκειται η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών; Το ότι γνωρίζει το τραγελαφικό κλίμα στις σχέσεις των εκλεγμένων και πολιτευόμενων με την Νέα Δημοκρατία για το οποίο και αδιαφορεί παγερά; Το ότι άφησε τους νεοδημοκράτες να φαγωθούν από μόνοι τους χωρίς την δική του βοήθεια; 

Το ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ο... κόμβος που κατασκευάζεται εσπευσμένα από τον δήμο Καστοριάς και δεν υπήρχαν αρκετοί ημίονοι για την επιβίβαση της υψηλής αποστολής; Το ότι αισθάνεται παμμέγιστος και δεν του καίγεται καρφί για τις προσδοκίες και τις προσμονές που εμπνέει το κόμμα του και γι’ αυτό νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει; Ακόμη δηλαδή και να περιφρονεί τις προσδοκίες που ο ίδιος προκαλεί; Το ότι παρενέβη το γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη να του θυμίσει το πόσο βαρύ είναι το πρόγραμμά τους;

Η αλήθεια στα σίγουρα θα παραμείνει μυστική και κανείς δεν θα δώσει σημασία σε μια περιοχή που φυτοζωεί αβοήθητη, αλλά ο ίδιος δεν την γνωρίζει παρά, την αγνοεί. Την γράφει και επίσημα πια στα καλύτερα των υποδημάτων του. Γιατί είναι αυτή η αλήθεια.

Και οι εξελίξεις δικαιώνει ακόμη μια φορά αυτούς (στους οποίους δεν ανήκει η ΟΔΟΣ), που δεν είχαν πιστέψει ούτε μια στιγμή την χαρμόσυνη είδηση. Ώστε την επόμενη φορά, μόλις ανακοινωθεί η χαρμόσυνη είδηση και αρχίσουν να χτυπούν οι καμπάνες, να αρχίσει ένας διαγωνισμός των αρίστων, στο σκάκι. Ή στο πάμε στοίχημα. Θα έρθει τελικά, ή δεν θα έρθει;


Η φωτογραφία είναι από την 11η Νοεμβρίου 2018.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Φεβρουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1160.


* * *



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Το χειρότερο που μπορεί να τύχει για τον ίδιο τον τόπο και προπαντός τους ανθρώπους του, την προοπτική του και την νέα γενιά, είναι να συμπέσουν οι ακατάλληλοι άνθρωποι σε ακατάλληλες θέσεις, την ακατάλληλη περίοδο. Τότε η σύμπτωση θυμίζει την «κακιά» στιγμή. Στην περίπτωση της Καστοριάς αυτά της έχουν συμβεί στο maximum.

Μάννα εξ ουρανού

ΟΔΟΣ 2.2.2023 | 1160



* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κ. Μητσοτάκης

[...] Με την σιωπή του αλλά και τις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Καστοριά είναι εντελώς έξω από τους σχεδιασμούς και αυτής της κυβέρνησης, αναφορικά με τις Σχολές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, απ’ όλες σχεδόν τις αξιόλογες υποδομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν κοινωνία και οικονομία.

ΟΔΟΣ 16.2.2023 | 1162


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ