9.9.23

ΟΔΟΣ: Σε πολυτελές περιβάλλον



Οι δύο «επισκέψεις» στην Καστοριά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


Οι δύο «επισκέψεις» στην Καστοριά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργού αλλά και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζονται από ένα κοινό γεγονός. Πέρα του ότι ήταν χρονικά εντελώς περιορισμένες και από τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη μπορούσε κάποιος να συμπεράνει άριστα ότι ο ίδιος δεν είχε σοβαρή ενημέρωση από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, οποιασδήποτε βαθμίδας, από υπεύθυνο βουλευτή, την... υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, και τα κομματικά στελέχη, για τα προβλήματα και τα αιτήματα της περιοχής ευρύτερα, και της πόλης ειδικότερα. 

Πολύ περισσότερο όμως διέφυγε της δέουσας προσοχής και κριτικής το γεγονός ότι, είτε εσκεμμένα κάποιοι, είτε με δική του απόφαση και σχεδιασμό, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη φορά της διέλευσής του από την Καστοριά, απλά διέτρεξε σημεία στην λεωφόρο των Κύκνων και την οδό Μ. Αλεξάνδρου ως τον πεζόδρομο που οδηγεί στην 11η Νοεμβρίου σε κάποιο καφέ. Με αποτέλεσμα να μην έχει την πραγματική εικόνα της πόλης και της κατάστασής της. 

Είτε –ακόμη χειρότερα– στην αμιγώς προεκλογική του «επίσκεψη» όχι μόνο δεν επισκέφθηκε την πόλη της Καστοριάς, ειδικά στις υψηλές ζώνες μετά την πλατεία Δαβάκη, έστω να περάσει με το αυτοκίνητο για να απολαύσει με τις αισθήσεις του το κατάντημα και την ερήμωση, αλλά και την εγκατάλειψη της Καστοριάς. 

Αλλά χωρίς να φθάσει ούτε καν στην λεωφόρο των Κύκνων αυτή την φορά, παρέμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο μετά το Δισπηλιό προς την Καστοριά, με την θέα της πόλης απέναντι. Και αποκόμισε αυτή την φορά, στις λίγες ώρες που έμεινε, ότι η Καστοριά είναι μια «τοπ τουριστικά ανεπτυγμένη» περιοχή με ευμάρεια, και πολυτέλεια. Που προφανώς δεν έχει ανάγκες και προβλήματα. 



* * *

«Αδιάβαστος» πιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου της γουνοποιίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής επίσκεψής του στην Καστοριά. Οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τον πρόεδρο της ΕΟΓ Άκη Τσούκα να υπογραμμίζει πως δέχτηκαν ολοκληρωτικό χτύπημα μετά τον ρωσικο-ουκρανικό πόλεμο.  Αφού συνομίλησε μαζί τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν είχε κατανοήσει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, παρά το γεγονός πως είναι ήδη σε ισχύ οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων μιας και σύσσωμος ο κλάδος πλήττεται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 1 Ιουνίου 2023, αρ. φύλλου 1177.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ