26.10.23

Το Σκάκι

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Οι ακραίες επευφημίες με τις σημαίες και τα συνθήματα των νεαρών Οννεδιτών στην τελευταία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Καστοριά, ήταν παράταιρες σε έναν τόπο, που λόγω της κυβερνητικής πολιτικής έχει αδειάσει από την νεολαία της.


“Περί αλαζονείας”


Η προεκλογική εκστρατεία του ΣυΡιζΑ πρέπει να γίνει οδηγός παραδειγμάτων προς αποφυγή για τα κόμματα, στον μέλλον. 


■ Και αν με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας πριν δύο εβδομάδες «παγώσαμε» και αναρωτιόμασταν, πώς γίνεται να ψηφίζουν τον σουλτάνο μετά από τους φοβερούς σεισμούς με τα χιλιάδες θύματα και τα σκάνδαλα του (αγνώστου αριθμού), για τα προχθεσινά τα δικά μας τί πάθαμε;

■ Πώς έγινε και από το hashtag «Μητσοτάκη ….σαι» φτάσαμε στο 40% ;

■ Χρίζει ιατρο-ψυχολογικής ανάλυσης και παρακολούθησης αυτό το νούμερο. Όχι αυτές οι παρακολουθήσεις από τηλεφώνου, αυτές είναι καταχωρημένη γαλάζια πατέντα.

■ Σε μια δύσκολη προεκλογική αναμέτρηση ο ΣυΡιζΑ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χάσει και να κερδίσει η ΝΔ.

■ Η προεκλογική εκστρατεία του ΣυΡιζΑ πρέπει να γίνει οδηγός παραδειγμάτων προς αποφυγή για τα κόμματα, στον μέλλον. 

■ Προς αποφυγή και η αλαζονεία των στελεχών του ΣυΡιζΑ. Είχαν σίγουρη μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠαΣοΚ αν και τους το είχε αποκλείσει.  

■ Αυτή δε η «συνεργασία» και όχι μόνο με το ΠαΣοΚ, έδειχνε ξεκάθαρα μία ηττοπάθεια, ότι δεν πάνε για αυτοδυναμία. Δεν πάλεψαν με νύχια και δόντια, ότι θέλουν να είναι πρώτοι και αυτοδύναμοι.

■ Ένα χαρτί που το «έπαιξε» πολύ καλά ο αρχηγός της ΝΔ.

■ Μια αριστερή αλαζονεία εκδικητική, θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση και θα δείτε τί θα πάθετε. 

■ Μετά το ατύχημα στα Τέμπη αυξήθηκε επικίνδυνα αυτή η αλαζονεία τους. Οι μεγάλες και συνεχιζόμενες πορείες των πολιτών, τις εξέλαβαν ότι αυτοί τις είχαν υποκινήσει. 

■ Προσπάθησαν να τις οικειοποιηθούν και δεν «διάβασαν» σωστά ότι ήταν καθαρά η αγανάκτηση και η οργή του ελληνικού λαού που βρήκε το αίτιο για να ξεσπάσει.

■ Οι δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές τους έβαλε την ταφόπλακα. 

■ Ας μην ξεχνάμε και το «φαινόμενο» Πολάκη που αν και εκλέχτηκε, οι εκάστοτε δηλώσεις του μόνο κακό προξένησαν στην παράταξή του.

■ Και στελέχη του στυλ Κατρούγκαλου και Πολάκη έχει δυστυχώς πολλά ο ΣυΡιζΑ. 

■ Η πολυφωνία και μάλιστα προεκλογικά δεν είναι καλή. Ούτε δημοκρατική. Δείχνει ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή.

■ Δεν έπεισαν γιατί δεν παρουσίασαν κανένα συγκεκριμμένο πρόγραμμα. Επειδή προσπάθησε να πείσει τον κεντρώο χώρο, μπήκε σε οικόπεδα της ΝΔ. Και έχασε από τον δικό του χώρο, δηλ τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. 

■ Προσπαθώντας να πείσει ότι είναι ένα κόμμα κεντρώο ευρωπαϊκό, έχασε τον «κόσμο» του.

■ Η απόφαση δε, του Α. Τσίπρα να κατέβει υποψήφιος και στις Σέρρες αποδείχτηκε και αλαζονική και μάταιη. 

■ Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών Α. Καραμανλής, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά το ατύχημα στα Τέμπη με τους 56 νεκρούς, επανεκλέχτηκε πρώτος στο νομό του. 

■ Το πώς ψήφισε ο σερραϊκός λαός δεν έχει καμμία απόκλιση με το πώς ψήφισε η καμένη Εύβοια και κατά τη συνέπεια όλη η Ελλάδα.

■ Ο Μητσοτάκης νίκησε όχι μόνο διότι εξέφρασε ισχυρά συμφέροντα, αλλά επειδή υπερασπίστηκε με σθένος αυτό που έκανε, ακόμα και να είναι εγκληματικό.

■ Κατάφερε να μετατρέψει, φυσικά και με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ, την πραγματικότητα σε εικονική πραγματικότητα και οι πολίτες τον πίστεψαν.

■ Ο αρχηγός της ΝΔ χρησιμοποίησε την αλαζονεία του και τα στοιχεία λουδοβικισμού που έχει ο χαρακτήρας του ως πλεονέκτημα. Και το πέτυχε.

■ Σε τοπικό τώρα επίπεδο, εδώ στην Καστοριά, η ΝΔ έπεσε στο ποσοστό της. Παρά τις δύο προεκλογικές εμφανίσεις του αρχηγού της στην Καστοριά δεν κατάφερε το Κάστρο να μείνει απόρθητο. 

■ Η τοπική αλαζονεία των νεαρών Οννεδιτών στην τελευταία επίσκεψη του αρχηγού τους, με τις κυματίζοντες γαλάζιες σημαίες και τα συνθήματα, δεν έστεκαν για τον τόπο μας. 

■ Για την ερήμωσή του και την φτώχεια του, κύριος υπεύθυνος είναι το κόμμα τους, η ΝΔ και οι εκάστοτε βουλευτικοί εκπρόσωποί της στην Καστοριά.

■ Αν και φημολογείται ότι η προέλευση των νέων που φώναζαν, αν από γειτονικούς νομούς Επειδή η νεολαία της Καστοριάς έχει φύγει και δουλεύει στα ελληνικά νησιά την καλοκαιρινή εποχή. Σε λίγο θα φύγουν κι άλλοι.

■ Η δυσαρέσκεια της επιλογής των υποψηφίων του γαλάζιου ψηφοδελτίου εκδηλώθηκε εν μέρει από τους πολίτες είτε με την άρνηση να ψηφίσουν, είτε με ψηφοδέλτιο ασταύρωτο.

■ Δεν ήταν καλές επιλογές, αλλά έτσι έκριναν, και έτσι είναι η δημοκρατία.

■ Η αποχή άγγιξε τοπικά το 50%. Ίσως πρέπει πολύ σοβαρά να ξανασκεφτούμε τις επιλογές μας για το συμφέρον του τόπου. 

■ Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι εκλέχτηκε η "ευνοούμενη" του κ. Μητσοτάκη, δηλ. η Μ. Αντωνίου.

■ Και αυτό δυστυχώς για την Καστοριά είναι μη αναστρέψιμο με βάσει πώς θα ψηφίσουμε στις δεύτερες εκλογές.

■ Δεν θα χρειαστεί να βάλουμε σταυρό. Θα ψηφίσουμε το κόμμα που θέλουμε με λίστα υποψηφίων που θα έχει γίνει από το κόμμα.

■ Λογικά οι εκλεγέντες βουλευτές από αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι στις πρώτες θέσεις με τη σειρά των ψήφων που έλαβαν.

■ Για το αν κάνει κάτι η κ. Αντωνίου για την Καστοριά, αυτό είναι στο χέρι της. Όπως ήταν και 4 χρόνια τώρα. Το πολιτικό παρελθόν της άλλα μας έχει δείξει. Το μελλοντικό της θα περιμένουμε.

■ Η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα πορεία. Το μέλλον της χώρας και μαζί και της Καστοριάς παραμένει αβέβαιο . Ο Μητσοτάκης μπορεί να χαράξει την πολιτική που θέλει, χωρίς έλεγχο, αν δεν έχει δυνατή αντιπολίτευση.

■ Να ξεπουλήσει την κρατική περιουσία και το νερό όπως τον κατηγορεί η Αριστερά. Να κάνει πλειστηριασμούς στα ακίνητα. Καινούριες λίστες Πέτσα, νέες απευθείας αναθέσεις...

■ Και όλα αυτά και ίσως και περισσότερα, με τη δικαιολογία της εμπιστοσύνης του λαού την οποία έλαβε στις εκλογές. 

■ Άρα οι υπεύθυνοι είμαστε εμείς για ό,τι και αν συμβεί. 

■ Όσο για τα κάθε λογής pass που παρείχε και παρέχει από τους φόρους που πληρώνουμε φυσικά, λειτούργησαν θετικά στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

■ Το προεκλογικό του σύνθημα «με το ίδιο πάθος σταθερά, τολμηρά μπροστά» απέδωσε.

■ Επειδή ως μεσογειακός λαός μας αρέσει το «πάθος» σε όλα.

■ Αν δε αυτό είναι και σταθερό και τολμηρό και πάει μόνο μπροστά ακόμα καλύτερα.

■ Παράξενο που η μεσογειακή Ελλάδα δεν πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής 21ης Μαΐου των εκλογών. 

■ Παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα μασουλώντας pass-ατέμπο.

Καληνύχτα Ελλάδα
Πάμε κι όπου pass 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Μαΐου 2023, αρ. φύλλου 1176
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρείτην ανωνυμία της.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/10/23

    Δυστυχώς επιβραβεύσαμε αυτούς που έπρεπε να τους πούμε στο διάολο να pass κι εσύ και τα Pass.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ