19.10.23

ΟΔΟΣ: «Στήλες»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ παρουσιάζει την «γωνία» παραπλεύρως από τα παλιά Σφαγεία και τώρα τον Ερυθρό Σταυρό, στην οδό Γράμμου, απέναντι από το κτήριο που στεγαζόταν επί δεκαετίες η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς με όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες της. 

ΕΚΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ πριν αρκετά χρόνια μια μαρμάρινη στήλη με τα ονοματεπώνυμα αστυνομικών στην περιοχή Καστοριάς που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το μικρό τριγωνικό παρκάκι, βρισκόταν έως τώρα στην φροντίδα του έως πρόσφατα απέναντι αστυνομικού μεγάρου. 

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ίσως την λεγόμενη «βυζαντινή» σημαία που τοποθετείται παντού στην Καστοριά, μερικές φορές εντελώς αυθαίρετα, σίγουρα πάντως εντελώς ανεξήγητα, ως εδώ όλα καλά. 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ τι θα απογίνει αυτό το ιδιαίτερο μνημείο τώρα που μεταφέρθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση στο νέο της κτήριο, στην περιοχή Μαθιουδάκη. 

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ κι αυτό, για να τοποθετηθεί κάπου εκεί, ή θα εγκαταλειφθεί ώστε εν τέλει σύντομα να πέσει θύμα βανδαλισμών και της εγκατάλειψης;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ που όλα αυτά αφορούν σε μια πόλη η οποία σήμερα, έχει για όλους κάτι να αφιερώσει, εκτός από το να αναβαθμίσει και εκσυγχρονίσει την ιστορική της σχέση με τους Μακεδονομάχους. 

Η ΣΤΗΛΗ των οποίων είναι πάντα καταχωνιασμένη και παραπεταμένη.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Μαΐου 2023, αρ. φύλλου 1175.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ