15.4.24

ΟΔΟΣ: Δύο χρονικά τελευταία συμβάντα, ενδεικτικά και κομβικά.

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 23.11.2023 | 1200

Μια νέα πορεία προς τον λαό, φαίνεται να ξεκινά ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, πρώην βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά. Ο ρόλος του ελεύθερου σκοπευτή ωστόσο είναι αρκετά πολύπλοκος. Δεν είναι σαφές αν του ταιριάζει και κανείς δεν μπορεί από τώρα να προβλέψει τα μελλούμενα. Δεδομένου όμως ότι πυκνώνουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του, μπορεί πλέον να εξαχθεί το συμπέρασμα, ότι όσες τοποθετήσεις του προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες δεν ήταν οι τελευταίες του. Δεν έγιναν προς το τέλος της δημόσιας παρουσίας του ίδιου και της ανάμειξής του στα κοινά. Αλλά μάλλον σηματοδοτούν μια αρχή.

Η ΟΔΟΣ ξεχωρίζει δύο χρονικά τελευταία συμβάντα, ενδεικτικά και κομβικά. Καίριας σημασίας. Μάλιστα και τα δύο παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της γεωγραφικά διευρυμένης απουσίας της βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου, διαδόχου του, που είχε διαδεχθεί ο ίδιος, και η οποία παλιότερα τον είχε διαδεχθεί. Με τις σχέσεις τους, τις πολιτικές τους σχέσεις, να είναι προφανώς σε μηδενικό σημείο. Και την ίδια να διακτινίζεται, πότε στην Ανατολή και πότε στην Εσπερία.

Ως πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός καταγράφεται το ότι, ο τέως βουλευτής δείχνει να παίρνει αμπάριζα ακόμη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Καστοριάς. Μερικά εκ των οποίων θεωρούνται συστημικά του Δήμου Καστοριάς. Και της ανηλεούς προπαγάνδας του κ. Κυριάκου Βελόπουλου και της "Ελληνικής Λύσης". 

Έτσι και έγινε και την περασμένη εβδομάδα, σε διάρκεια ενημερωτικού magazinο. Όταν επικαλούμενος πολλαπλές ιδιότητές του, όπως την γνωριμία του –λόγω σπουδών–με τα Ιωάννινα, την παιδική του ηλικία στο Ντουλτσό, και την επί 3 θητείες υπηρεσία του στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, παραχώρησε συνέντευξη. Υποστηρίζοντας απλοϊκές προτάσεις για την (περιβόητη) ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος της Καστοριάς.

Οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις του, που θα μπορούσε να διατυπώσει ο καθείς χωρίς να έχει στο παρελθόν του την πολιτική του διαδρομή, προκάλεσαν την θυμωμένη παρέμβαση του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. Που επανειλημμένα δήλωσε ότι ενεργεί προς διάψευση του τέως βουλευτή –που παρακολουθούσε ατάραχος τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Καστοριάς. Να τον αποκαλεί ευσχήμως «ψεύτη». Επικαλούμενος την μεγάλη τουριστική ακμή της πόλης που καταγράφεται χάρη στον ίδιο. Όπως και τις παραλείψεις του τέως βουλευτή που πέρασε από θέσεις ευθύνης. 

Η εντύπωση από την δημόσια επίθεση που του έκανε είναι έντονη. Πιο πολύ και για το ότι όπως τουλάχιστον εκτιμάται, οι σχέσεις του και πάλι δημάρχου Καστοριάς με την νυν βουλευτή, είναι προνομιακές, οπότε μπορεί και να παρενέβη ως her muster voice. Άλλωστε ήταν σαφές ότι τον έπνιγε το δίκιο.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, τις ίδιες ημέρες, δεν αρκέστηκε στα όσα έγιναν στην οθόνη. Έκανε και μια ακόμη παρέμβαση με «μεγάλη» σημασία. Σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην περιορισμένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Καστοριάς. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, ίσως επειδή οι πολίτες της Καστοριάς, εμπιστεύονται την Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».  Πρόκειται για μια απίστευτη, μια σπάνια δήλωση. 

Σε μια πρώτη ανάγνωση διαβάζεται θετική, υπέρ της κυβερνήσεως. Αλλά επιτρέπει στον πολίτη να την εκλάβει ως δηκτική και επικριτική ευθέως σε βάρος του ίδιου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ατάκα αμφισβήτησης, ελαφρώς πικρόχολη, και με άφθονο σαρκασμό. Καθόλου όμως αυτοσαρκασμό και αυτοκριτική. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια. 
 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1200.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ