29.6.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Προ διετίας είχε ανακύψει θέμα με την γρίπη των άγριων πτηνών, που ο ιός αυτός μεταδίδεται στα ήμερα υδρόβια πτηνά, πάπιες, χήνες κ.ο.κ. και εν συνεχεία μολύνεται ο άνθρωπος. Από τα πτηνά αυτά η λίμνη μας έχει αρκετές εκατοντάδες. Πολύ σωστά τότε ετέθησαν σε συναγερμό όλες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας για να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα κατά του ιού της γρίπης, μεταξύ αυτών το υγειονομικό κέντρο της Καστοριάς σε ορισμένα σημεία έγινε μία παραλίμνια περίφραξη και από ό,τι θυμάμαι απαγορεύτηκε στον Σύλλογο Φίλοι του Περιβάλλοντος να εμπλουτίζουν την λίμνη με αυτά τα πτηνά.
Προ δύο ημερών, στον παράνομο παραλίμνιο ορνιθώνα επί της οδού Μαυριωτίσσης 11 (οικία Ι. Μαργαρίτη) που κατασκευάστηκε από τους Φίλους του Περιβάλλοντος, ο εν λόγω σύλλογος έχει εμπλουτίσει τον ορνιθώνα με περίπου 100 νεογνά χήνας. Σημειώνω δε ότι το πιο βρωμερό πτηνό από την χήνα δεν υπάρχει, απόδειξη ότι όλα τα παραλίμνια πεζοδρόμια έχουν γεμίσει από περιττώματα (κουτσουλιές).

Το ερώτημά μου είναι προς κάθε αρμόδια Αρχή: Εξέλιπε ο κίνδυνος μεταδόσεως του ιού της γρίπης των πτηνών; Κάποια αρμόδια Αρχή, έδωσε το πράσινο φως στον Σύλλογο Φίλοι του Περιβάλλοντος να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν την λίμνη με τα ρυπογόνα πτηνά;
Και τέλος, οι υγειονομικές αρχές της Καστοριάς είναι καιρός να κατεδαφίσουν το παράνομο κοτέτσι των Φίλων του Περιβάλλοντος (στα Πετσιά) για να απαλλαγούν οι περιπατητές της μοναδικής σε κάλλος οδού Μαυριωτίσσης από την δυσοσμία που προκαλούν τα εν λόγω πτηνά.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παύλος Σιδέρης
Μαυριωτίσσης 1
Τηλ. 2467022793

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29.5.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ