25.3.09

ΟΔΟΣ: «Φάρος παιδείας και δημοκρατίας»

Σύλλογοι Γονέων –Κηδεμόνων
1ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων
Σε πρόσφατη δημοσίευση στην εφημερίδα ΟΔΟ γίνεται αναφορά σε ένα ψήφισμα διαφόρων Συλλόγων σχετικά με την στέγαση του Πανεπιστημιακού τμήματος στο 1ο γυμνάσιο. Στο εν λόγω δημοσίευμα φαίνεται ότι το ψήφισμα συνυπέγραψαν και οι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου & 8ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς. Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι στην συγκέντρωση που έγινε με σκοπό την έκδοση αυτού του ψηφίσματος δεν παραβρέθηκε κανένα εξουσιοδοτημένο μέλος των Δ.Σ. των συλλόγων μας. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να έχουν συνυπογράψει οι σύλλογοί μας αυτό το ψήφισμα.
Σημείωση της εφημερίδας: το πιο πάνω έγγραφο/φαξ δεν φέρει καμμία σφραγίδα, ονοματεπώνυμα ή υπογραφές, ούτε καν το τηλέφωνο αποστολής του φαξ.

Από υπερβάλλοντα ζήλο (και αισιοδοξία) των συντονιστών που επιμελήθηκαν για λογαριασμό φορέων και σωματείων της Καστοριάς, την έκδοση κοινού ψηφίσματος με το οποίο εξέφρασαν την υποστήριξη και την αξίωσή τους για την λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο κτήριο του 1ου γυμνασίου Καστοριάς, ψήφισμα το κείμενο του οποίου καταχωρήθηκε στην ΟΔΟ στο π. φύλλο, στην 4η σελίδα, στον σχετικό κατάλογο προστέθηκαν και οι επωνυμίες δύο ακόμη σωματείων και πιο συγκεκριμένα των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 8ου δημοτικών σχολείων Καστοριάς, που όπως αποδείχθηκε δεν υπέγραψαν τελικά το κοινό ψήφισμα. Τα στενά χρονικά περιθώρια της διαδικασία εκτύπωσης της εφημερίδας δεν επέτρεψαν την έγκαιρη διόρθωση του καταλόγου που συνέπραξαν στην πρωτοβουλία.

Η ΟΔΟΣ μετά απ’ αυτά διευκρινίζει ότι από την συμπτωματική παραδρομή αναφέρθηκε στο ψήφισμα ότι συμμετείχαν σε αυτό οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 8ου δημοτικών σχολείων Καστοριάς. Κατά τα λοιπά το ψήφισμα εκφράζει όλους τους άλλους που αναφέρθηκαν στον σχετικό κατάλογο των υπογραφών, δηλαδή:

1) Επιμελητήριο Καστοριάς
2) Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς
3) πολιτιστ. σύλλογος «Ομόνοια»
4) πολιτιστ. σύλλογος«Αφοι Εμμανουήλ»
5) πολιτιστ. σύλλογος «Απόζαρι»
6) πολιτιστ. σύλλογος «Χλόη»
7) πολιτιστ. σύλλογος «Μύησις»
8) πολιτιστ. σύλλογος «Αρμονία»
9) πολιτιστ. σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι»
10) Προοδευτικός σύλλογος
11) σύλλογος Υποτροφιών
12) σύλλογος Φιλοπτώχου Αδελφότητος
13) σύλλογος Βυζαντινού Πολιτισμού.


Υ.Γ. Με την συγκεκριμένη αφορμή, πρέπει να σχολιαστεί η εντυπωσιακή αμεσότητα με την οποία φέρονται να αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των «θιγέντων» συλλόγων του 1ου και 8ου δημοτικών σχολείων, μια και αστραπιαία μετά το δημοσίευμα αλλά κατακλυσμιαία έσπευσαν να προβούν σε σχετικές διαψεύσεις και να διαδηλώσουν το «απεταξάμην».

Αυτά -και τα αντίστοιχά τους μόνο στην Καστοριά μπορούν να συμβούν: Να αγωνίζονται να φέρουν οι φορείς της πολιτείας Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά, να είναι μόνο ένα κτήριο κατάλληλο για την άμεση λειτουργία της, και αντί οι διαμαρτυρόμενοι να δηλώσουν με υπερηφάνεια και χαρά ότι προσφέρουν εκούσια το κτήριο για να γίνει από κάτι καλό, κάτι το καλλίτερο, όχι μόνο συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες της δημόσιας περιουσίας, αλλά επιβάλλουν και κλίμα κινδυνολογίας και κατατρομοκράτησης. Σαν να προσπαθούσαν οι αρμόδιοι να μετατρέψουν το κτήριο σε Κορυδαλλό.

«Φάρο παιδείας και δημοκρατίας» χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο με απόφασή του την περασμένη εβδομάδα ο Δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς, «απεταξάμην» ανταπαντούν οι φοβισμένοι, «βαρβάρους» τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές οι δήθεν θιγόμενοι.

Προφανώς δεν είναι όνειρο αυτή η κατάσταση, ούτε φάρσα. Για εφιάλτης μοιάζει.
Ευτυχώς που η ιστορία γράφεται. Και κάποια στιγμή όλοι λογοδοτούν σ’ αυτή.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5.3.2009


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων::  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ