20.7.15

Στην Δυτική Μακεδονία τα σκουπίδια της Τρίπολης

Στον περιφερειακό ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας θα οδηγηθούν για ταφή σκουπίδια της Τρίπολης, αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα για μεταφορά και διάθεση πέντε χιλιάδων τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ.
Ειδικότερα, στην απόφασή του, το Δ.Σ. της εταιρείας «Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ» (ΔΙΑΔΥΜΑ), μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κάνει αποδεκτό το αίτημα του δήμου Τριπόλεως, «επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη και πρόσωπο ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τον δήμο Τρίπολης» ενώ ορίζει στα 25 ευρώ ανά τόνο την τιμή διάθεσης των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Κύριο αντικείμενο της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η λειτουργία του ΟΣΔΑ της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Σχέδιο Διαχείρισης του 1995. Η ίδρυση της βασίστηκε στην Οικονομοτεχνική Μελέτη Σκοπιμότητας τoυ 1996 και η έναρξη της λειτουργίας της σηματοδοτήθηκε με τη δημοσίευση του καταστατικού της στο ΦΕΚ (1998). Μέτοχοι: Οι Δήμοι Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης & Πτολεμαΐδας και οι -τότε- τοπικές Ενώσεις Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των τεσσάρων Νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Μαρτίου 2015, αρ. φύλλου 779

Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ