18.2.17

Πρόταση για αύξηση δημοτικών τελών λόγω ΔιΑΔυΜα

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καστοριάς εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή του δήμου την αύξηση των δημοτικών τελών, λόγω αύξησης των τελών χρήσης του ολοκληρωµένου
συστήµατος διαχείρισης απορριμµάτων (ΟΣΔΑ) στην ΔιΑΔυΜα για το έτος 2017, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει το 2017 με αποτέλεσμα την αύξηση του ετήσιου κόστους που θα επιβαρύνει τον Δήµο Καστοριάς πού κατά το έτος 2017 θα ανέλθει στο ποσό 836.277.00 (συγκριτικά με το έτος 2016 αύξηση κατά 330.593,91 ευρώ) όπου πρέπει υποχρεωτικά να επιβαρύνει τα έξοδα του προϋπολογισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών για το έτος 2017 µε ανάλογη αύξηση των τελών.
Η συνεδρίαση ανεβλήθη για να ενημερωθούν λεπτομερώς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

-Καμιά αύξηση στο σύνολο των τελών καθαριότητας και φωτισμού για κατοικίες, φιλανθρωπικά νοσηλευτικά ιδρύματα, καταστήματα ξενοδοχεία δεν θα υπάρξει για το 2017, προανήγγειλε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

-Η ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. «Σήμερα η κατασκευή βρίσκεται στο 70-80%. Εχουν έλθει τα μηχανήματα στην Ελλάδα και πλέον συναρμολογούνται και τοποθετούνται στη θέση τους», λέει στην «Καθημερινή» ο κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, γενικός διευθυντής της ΔΔιΑΔυΜα (της διαδημοτικής επιχείρησης που ίδρυσαν για την από κοινού διαχείριση των απορριμμάτων οι Δήμοι της Φλώρινας, της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Καστοριάς). «Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2017 και η πλήρης λειτουργία τον Ιούνιο του 2017. Η μονάδα θα λύσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία, οι δυνατότητές της μάλιστα είναι πιο προηγμένες από τους στόχους της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, λ.χ. μπορεί να πετύχει ανακύκλωση 80%, όταν ο στόχος είναι 60%. Τον Φεβρουάριο θα προχωρήσουμε σε νέο διαγωνισμό, για την εκμετάλλευση του βιοαερίου από τα δύο κλειστά κύτταρα των ΧΥΤΑ για την παραγωγή 1,5 MW ενέργειας». Η σύμβαση για το ΣΔΙΤ Δυτικής Μακεδονίας και της ΕΠΑΔΥΜ, θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις υπεγράφη τον Ιούνιο του 2015 και έχει διάρκεια 25 ετών.

- Στην κατασκευή της ΔιΑΔυΜα στην Κοζάνη, απασχολούνται ήδη εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι, ενώ στην περίοδο λειτουργίας αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα και σε βάθος χρόνου 25 ετών.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Οκτωβρίου 2016, αρ. φύλλου 856


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ