6.12.16

ΔΕΥΑΚ: Προστασία του καταναλωτή;

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Καστοριάς
Για την σωστή λειτουργία της καταμέτρησης των υδρομετρητών και λόγω έλλειψης προσωπικού η ΔΕΥΑΚ καλεί τους καταναλωτές της να δίνουν την ένδειξη του υδρομετρητή τους τηλεφωνικά. Όσες ενδείξεις καταναλωτών δεν καταγραφτούν στο σύστημά μας η κατανάλωση θα χρεωθεί κατά προσέγγιση και αντίστοιχου διμήνου!
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

* * *

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Καστοριάς προς τους καταναλωτές ύδρευσης της πόλης και του δήμου Καστοριάς πιο γενικά. Δεν είναι σαφές αν η ανακοίνωση είναι προάγγελος μιας κατάρρευσης της επιχείρησης, αλλά -ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού- η πρόσκλησή της προς τους δημότες να παρέχουν οι ίδιοι τηλεφωνικά, στην ΔΕΥΑ Καστοριάς τις μετρήσεις - ενδείξεις των υδρομετρητών είναι μάλλον ερασιτεχνική και ελαφρώς κωμική.

Στην πραγματικότητα είναι η αντίθετη όψη του ίδιου νομίσματος στο θέμα των ηλεκτρικών σηματοδοτών (κύριο άρθρο του σημερινού φύλλου): Ο Δήμος Καστοριάς αφήνει στα χέρια των δημοτών-καταναλωτών την παροχή, ή ακριβέστερα την χρέωση της κατανάλωσης νερού. Διότι με την απειλή ότι θα τους χρεώνει «ενδεικτικά», ζητείται από τους καταναλωτές, γέρους, νιούς, απόντες, άνδρες γυναίκες και τα αγαπητά τους παιδιά, η ΔΕΥΑ Καστοριάς, και απαιτεί με τηλέφωνά μας σε συγκεκριμένες γραμμές να κάνουμε εμείς την υπηρεσία των άλλων (που πληρώνονται και γι’ αυτό).

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν, ο Δήμος Καστοριάς, θα βρει τρόπο να αναδιπλωθεί και να συμμαζέψει λίγο απ’ όλη αυτή, την κάπως απροσδιόριστη, κατάσταση. Που προκάλεσε μια ακόμη αψυχολόγητη ενέργεια στις πλάτες του καταναλωτή, με τις ακριβότερες υπηρεσίες ΔΕΥΑ που μπορεί να συναντήσει κάποιος οπουδήποτε.

Ούτε αν η άρνηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς να επιτελέσει το καθήκον της, εμπίπτει εκτός των άλλων και στο πεδίο της προστασίας του καταναλωτή, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ή ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει ενδεχόμενα αρνητικές συνέπειες στο επίπεδο της παροχής ασφαλούς για την δημόσια υγεία ύδατος. Καθώς η έκπτωση των υπηρεσιών δεν είναι λογικό να αφορά μόνο τους…  λογαριασμούς.

Ο καιρός και η υπομονή θα δείξει. Κυρίως η υπομονή. Μόνο που μερικές φορές δεν ισχύει το ότι η δοκιμή δεν βλάπτει. Μέχρι τότε η πολιτική σημειολογία μιας τέτοιας «αυτοδιάθεσης», αναμένεται να φαιδρύνει ακόμη περισσότερο, την ήδη βαριά δημοτική παθογένεια.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιουλίου 2016, αρ. φύλλου 844


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/12/16

    Κατά τα άλλα ο κ. Παύλου, καθημερινά σχεδόν αυτοπροβάλλεται και υπερηφανεύεται για τη ΔΕΥΑΚ! Όντως, ο καιρός και η υπομονή, έδειξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/12/16

    Ο "τρίτος δρόμος" που χάραξε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ