16.12.10

Αν συνέβαιναν οπουδήποτε αλλού

Οργή προκάλεσε την π. Κυριακή η πολύωρη (περίπου 20 ώρες) διακοπή της υδροδότησης της πόλης της Καστοριάς από την ΔΕΥΑ Καστοριάς. Όχι διότι ήταν απροειδοποίητη, κάτι που συγχωρείται στην περίπτωση κάποιας βλάβης ή έκτακτου γεγονότος, όπως η προληπτική παρακολούθηση της καταλληλότητας που όπως προέκυψε επέβαλε την διακοπή μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Αλλά κυρίως διότι δεν βρέθηκε κάποιος υπάλληλος της ΔΕΥΑ Καστοριάς να είναι στην θέση του την ημέρα της διακοπής, κι’ ας ήταν Κυριακή, για να απαντά στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των κατοίκων Καστοριάς. Που έμειναν στα καλά καθούμενα χωρίς νερό τόσες ώρες, σε μέρα που ακόμη και τα καταστήματα είναι κλειστά.

Σε εποχή που ο καταναλωτής πληρώνει πανάκριβα την υδροδότησή του (έστω και μέσω σωλήνων αμιάντου), με τα πάγια τέλη και τα άλλα να εξακοντίζουν στα ύψη τους λογαριασμούς, η υπηρεσία δεν διέθεσε ούτε ένα από τα στελέχη της, αλλά δεν μερίμνησε ούτε έστω για ένα απλό ηχογραφημένο τηλεφωνικό ενημερωτικό μήνυμα που να κατατοπίζει τους δημότες. Αν συνέβαιναν όλα αυτά έτσι, οπουδήποτε αλλού, με τρόπο που μπορεί να εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους υγείας τους πολίτες δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα λογοδοτούσε. Εδώ όμως είναι Βαλκάνια (κυριολεκτικά αλλά ιδίως μεταφορικά). «Εύγε».


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ