16.6.17

ΟΔΟΣ: Συμφωνία να μη γίνει κανένας διαχειριστικός έλεγχος;


ΔΕΥΑΚ | ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ | ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παρά τους δραματικούς –ή απλά δραματοποιημένους– τόνους της προηγηθείσας χρονικής περιόδου, υπέβαλαν τελικά τις παραιτήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του πλειοψηφικού συνδυασμού κκ. Ζαχαρίας Παύλου και Διονύσης Λίτσκας, από τις θέσεις των προέδρων της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ορεστειάς» στις οποίες είχαν τοποθετηθεί αρμοδίως πριν από δύο χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, αν και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όλοι, αρχής γενομένης από τους ίδιους τους παραιτηθέντες, και ιδίως τον κ. Ζαχαρία Παύλου, τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και προκάτοχό του, κ Γεώργιο Πετκανά, αλλά και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τ. δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, δεν έχαναν ευκαιρία να ασκούν δριμεία κριτική στον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και τον περί αυτόν παράγοντα, ζήτημα που παρουσίασε επαρκώς η ΟΔΟΣ, χωρίς τις κοσμογονικές διαστάσεις της βιβλικής καταστροφής που επικαλούνταν οι προαναφερόμενοι, παρ’ όλα αυτά τόσο κατά την παραίτηση καθενός από τους δημοτικούς συμβούλους, όσα και μετά την αποδοχή της, ενώ λογικά θα αναμενόταν χαλασμός αντιδράσεων, ωστόσο «άπαντες διελύθησαν ησύχως».

Ούτε υπαινιγμοί, ούτε αποκαλύψεις, ούτε αναταράξεις, ούτε καταγγελίες ακούστηκαν –ενώ, παρά την ησυχία, δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο  Καστοριάς του κ. Γεωργίου Πετκανά, -προφανώς θα διερευνούσε τα της παραβάσεως καθήκοντος που κατήγγειλε πριν καιρό.

Το σκηνικό νηνεμίας και ειρήνευσης, δεν θυμίζει απαραίτητα την παράξενη ησυχία που προηγείται ενός καταποντισμού. Καθώς κύκλοι του δημοτικού συμβουλίου, ήδη σχολιάζουν, χαμηλόφωνα βεβαίως, ότι η ησυχία οφείλεται στο ότι εν όψει της εξαγγελίας των διαχειριστικών ελέγχων, παρούσας και προηγούμενης διοίκησης σε ΔΕΥΑ Καστοριάς, Κοινωφελή Επιχείρηση «Ορεστειάς», αντιδημαρχία Οικονομικών κ.ά. που απειλούσε η σημερινή ηγεσία του Δήμου, βρέθηκε η σολομώντεια λύση. Η χρυστή τομή, κάπου στην…«μέση».

Για να μην χαλάσουν οι καρδιές –χρονιάρες μέρες– φαίνεται δεν θα γίνει τελικά κανένας διαχειριστικός έλεγχος. Για κανένα. Κι ας έβγαζε συνέντευξη σε όρους διαγγέλματος ο κ. Ζ. Παύλου πριν μερικές ημέρες. Κι ας ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση του Εν Τιμή συνδυασμού, κ. Ανέστη Αγγελή, ο διαχειριστικός έλεγχος κάθε γκρίζας ζώνης και πτυχής της δημοτικής αρχής.

Πώς λένε αυτές τις παραμονές ημέρες, «επί γής ειρήνη»; Μετά ή άνευ «εν ανθρώποις ευδοκία», δεν έχει δα και τόση σημασία. Ή μήπως έχει;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Δεκεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 864

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ