12.2.17

Λόγος & Αντίλογος

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Θα ήθελα να σχολιάσω το τελευταίο άρθρο του καθηγητή κ. Γ. Δαουτόπουλο «Καληνύχτα ανάπτυξη» που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδας σας στις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
Αγαπητέ κ. καθηγητά, με τρόπο έξυπνο αραδιάσατε τα τελευταία έργα της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ , χωρίς να αναφερθείτε –σκοπίμως κατά την γνώμη μου- σε πρόσωπα, διότι αυτά προχωρούν ακάθεκτα την χώρα μας στον γκρεμό.  Πολλοί άλλοι του πολιτικού σας χώρου, είχαν επενδύσει σ’ αυτό το κυβερνητικό αλαλούμ,  με το πολυκέφαλο  μεγάλης διαστάσεως και  πρωτοφανών αντιθέσεων σχήμα, στο οποίο κυριαρχούν οι αυταπάτες και το ψεύδος.

Τώρα σαν την αμαρτωλή Μαρία, απογοητευμένοι και μετανοιωμένοι γιατί δεν τους υπολογίζουν,  ρίχνουν τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις  με καυστικές ερωτήσεις του τύπου «τι θα γίνει από εδώ και μπρος; να ξαναψηφίσουμε τα δύο προηγούμενα κόμματα;». Γιατί ακόμη δεν μπορούν να απαρνηθούν την κακή τους επιλογή που έκαναν στις προηγούμενες εκλογές,  θεωρώντας δήθεν σοφή την επιλογή του ελληνικού λαού που τους ψήφισε.  Και μέσα σε αυτήν την σύγχυση σας και την απελπισία σας, γιατί ηλίου φαεινότερο που οδήγησαν τον ελληνικό λαό που υποφέρει, μας φωνάζετε «Καληνύχτα ανάπτυξη»...

Αγαπητέ κ. καθηγητά, η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον κ. Α. Σαμαρά, είχε φτιάξει για τον λαό μία σέλα με ζυγκιά, με τα οποία τον κρατούσαν γερά και το άλογο ήταν ελαφρά φορτωμένο έτοιμο να ξεκινήσει έχοντας τον σωστό διασκελισμό.  Ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, μας φόρεσαν σαμάρι σφικτό, με καπίστρι, φίμωτρο και παρωπίδες, γι’ αυτό αρχίσατε να αμολάτε πάλι ατάκες και αμπελοφιλοσοφίες.  Και για να γίνετε πιο πιστικός στο άρθρο σας, επικαλεστήκατε έναν «ανένταχτο κομματικά» συνάδελφο να σας βγάλει από την ζάλη, ενώ παράλληλα, εσείς δεν θα φαίνεστε δυσαρεστημένος στο κόμμα. Ο «ανένταχτος» συνάδελφός σας είναι πολύ επικίνδυνος γιατί δεν έχει κάποια σχέση με το κόμμα, αλλά αλληθωρίζει μ’ όλα, και συμφεροντολογικά κάνει το παιχνίδι του με όλους, χωρίς δισταγμό.

Τόσο πολύ φοβάστε να δηλώσετε ευθέως και ευθαρσώς, τον παροσυρμό σας, την απογοήτευσή σας προς τον ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ; Ακόμη σκέπτεστε με αμφισβήτηση την ψήφο σας όπως πριμοδοτώντας την Ν.Δ. και μας αραδιάζετε ως οπαδός της προτάσεις περί του πώς πρέπει να πράξει η Ν.Δ. Φαίνεται ξεχνάτε  ότι η Ν.Δ. ύστερα από 70 χρόνια, από το 1957, με την συμφωνία της Ε.Ε. ταΐζει την χώρα και τους πανεπιστημιακούς της, προϊόντα του πολυτεχνείου του 1974 με τους χίλιους νεκρούς  στα παράθυρα αμπαρωμένους.  Όσοι αναφέρεστε στην Ν.Δ. συνιστώ να πλένετε το στόμα σας με ροδόσταγμα.

Αυτές οι τοποθετήσεις , οι δικές σας και του ανένταχτου φίλου σας, δεν περνάνε πια.  Ίσως ακόμη περιμένετε τον 13ο μισθό και τόσα άλλα ψέματα που πιστέψατε ή ότι ελπίζατε θα τα πράξουν οι ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ.  Πράγματι θέλουμε να σας βοηθήσουμε και εσάς και τον φίλο σας, να βγείτε από το πολιτικό αδιέξοδο και την σύγχυση, γι’ αυτό σας προτείνουμε να συναντηθείτε με τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος ξέρει καλά να παρηγορεί και να παραμυθιάζει ακόμη περισσότερο. Τι άλλο να συστήσουμε στην γενική πολιτική σύγχυση τόσο του λαού όσο και των πανεπιστημιακών.
Τέλος, εύχομαι την επόμενη φορά να έχετε το θάρρος να μην μας γράφετε για ανένταχτους, φανταστικούς ή  εξωγήϊνους  πολίτες.
Με εκτίμηση
Νίκος  Πρώϊος 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, αρ.φύλλου 852

Σχετικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ