22.2.17

Αγροτικό ίντερνετ στην Δυτική Μακεδονία

Το έργο Rural Broadband (Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης - Αξιοποίησης των Υποδομών) χρηματοδο- τείται από το ΕΣΠΑ και συνιστά ένα από τα λίγα έργα-γέφυρες στον τομέα της τεχνολογίας που συνεχίζουν να υλοποιούνται στο νέο ΕΣΠΑ.

Με την υλοποίηση του έργου πολίτες που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες, τις αποκαλούμενες «λευκές περιοχές», αποκτούν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να τους προσφερθούν. Απομονωμένα κυρίως δημοτικά διαμερίσματα στη Ελλάδα θα διαθέτουν πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, καθώς θα συνδέονται με ταχύτητες ως 50Mbps.

Για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν ενταχθεί στο έργο είναι η Κρανέα, Κοσμάτι, Ζιάκας, Μαυρονόρος, Καληράχη στην Π.Ε. Γρεβενών. Για την Π.Ε. Κοζάνης είναι ο Βυθός, Πεντάλοφος, Κορυφή, Ομαλή, Ανθοχώριον, Βροντή, Κρυόβρυση, Σισάνιον, Νεάπολη, Καλονέριον, Δρυόβουνον και Αλιάκμων. Για την Π.Ε Φλώρινας είναι η Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώριον, Βαλτόνερα, Αετός, Πεδινόν, 'Ανω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώριον, Μαρίνα, Πολυπλάτανον και Αγία Παρασκευή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.Νίκος Παππάς, στην πρόσφατη περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία, χαρακτήρισε το έργο της σύνδεσης των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, ως «το έργο των έργων».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ