3.3.17

ΝοΔΕ Ν.Δημοκρατίας Καστοριάς: Δ.Ο.Υ.



Η ΝοΔΕ Καστοριάς ενημερώνει τους πολίτες της Καστοριάς που πλήττονται σφόδρα και από την κρίση του κλάδου της Γούνας ότι η συνέχεια της πρωτοβουλίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣυΡιζΑ για εγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών στην ΕΔηΚα αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά ότι ο ΣυΡιζΑ είναι ταυτόσημος με το ψέμα και ότι η σχετικά πρωτοβουλία είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για τους εξής λόγους:

-Στη μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου υποδεικνύονται περισσότερα από 10 κτήρια τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα για την εγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών χωρίς κόστος και με συνοπτικές διαδικασίες. Αποδεικνύεται ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται μόνο για να πάρουν το κτήριο της ΕΔηΚα.

-Από το Φεβρουάριο του 2016 έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς εκμίσθωσης νέου κτηρίου στην οποία μάλιστα έχει βρεθεί ο ανάδοχος –ιδιώτης ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις εργασίες και στις αρχές του επόμενου μήνα υποδέχεται την εφορία. Όλα αυτά με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

-Η ΕΔηΚα είναι ένα αυθαίρετο κτήριο χωρίς οικοδομική άδεια. Ό ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε κατά την προηγούμενη σύσκεψη φορέων ότι η εγκατάσταση των υπηρεσιών με τα δεδομένα μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας είναι ανέφικτη και χρονοβόρα καθώς απαιτείται χρόνος για την έκδοση άδειας.

-Υφίσταται αναγκαιότητα για την εκπόνηση μελέτης όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καταλληλότητα του κτηρίου και τη δυνατότητα του κτηρίου να στεγάσει ή όχι υπηρεσίες.

-Αναρωτιόμαστε κάτω υπό ποιες πιέσεις και με ποια ανταλλάγματα έθεσαν την υπογραφή τους οι εκπρόσωποι των φορέων Γούνας όταν με δημόσιες τοποθετήσεις τους δήλωναν αναρμόδιοι ενώ αναρμόδιοι τοπικοί άρχοντες συγκαλούν συνεδρίαση για παραχώρηση του κτηρίου της ΕΔηΚα διεκπεραιώνοντας ρόλους αγνοώντας τις συνέπειες των πράξεων τους.

-Ο ΣυΡιζΑ κόπτεται για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας για τον κλάδο της Γουνοποιίας. Διευκρινίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία δωρεάν παραχώρηση αντιθέτως υφίσταται υψηλότατο τίμημα ενοικίασης στο ΕΤΑΔ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣυΡιζΑ παραπλανά για ακόμη μία φορά τους πολίτες της Καστοριάς ενώ γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μάταιη.
Αν πραγματικά θέλανε το καλό του τόπου θα άρχιζαν από κτήρια που δεν εμφανίζουν τα προβλήματα του κτηρίου της ΕΔηΚα. Συμβουλεύουμε το ΣυΡιζΑ να ασχολείται με πραγματικά γεγονότα και όχι πυροτεχνήματα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ