24.6.17

Δημοτικά τέλη κοιμητηρίου Αγίων Πάντων



«Για το νέο κοιμητήριο του Αγίου Χαραλάμπους δεν είναι όλα έτοιμα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό. Είναι πάρα πολλές οι διαδικασίες και τα απαραίτητα που πρέπει να γίνουν»
Μαλαματή Αντωνίου (2017)
αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας, αρμόδια για το Κοιμητήριο

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το νέο κοιμητήριο στον Άγιο Χαράλαμπο, και μέσα στο 2015 πρέπει να ολοκληρωθούν»
Ανέστης Αγγελής (2015)
δήμαρχος Καστοριάς


ΜΕΤΑ τον Μάρτιο του 2013, τον Οκτώβριο του 2014 και τον Ιανουάριο 2017, επανέρχεται ο Δήμος Καστοριάς και καλεί πάλι τους συγγενείς των ενταφιασμένων, που διατηρούν τάφο στο κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Καστοριάς, να μεριμνήσουν με την επιμέλεια της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, για την εκταφή, ανακομιδή των οστών των συγγενών τους και την τοποθέτησή τους στο δημοτικό οστεοφυλάκιο.

Το γραφείο Κοιμητηρίων του δήμου Καστοριάς ενημερώνει ότι η εκταφή, η ανακομιδή των οστών και η τοποθέτησή τους στο δημοτικό οστεοφυλάκιο θα γίνεται δωρεάν έως τέλη του έτους. Από το νέο έτος, με την ψήφιση καινούργιου κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων, θα ξεκινήσει η είσπραξη επιβαλλομένων τελών για τον ενταφιασμό, την εκταφή ή τις παρατάσεις αυτών και την οστεοφύλαξη.

-Τα δημοτικά τέλη για διατήρηση χρήσεως τάφου, από 1.1.2018, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Καθαριότητας, αρμόδια για το Κοιμητήριο κ. Μαλαματή Αντωνίου, θα είναι τα εξής:
  • 200, 00 € για επτά έτη.
  • 300,00 € για οκτώ έτη.
  • 400,00 € για εννέα έτη.
  • 250,00 € κάθε χρόνο μετά τα εννέα έτη.
Επίσης θα υπάρχει «τέλος εκταφής», «τέλος ανακομιδής» και στην συνέχεια «τέλος φύλαξης οστών» ετήσιο πάγιο για την διατήρηση των οστών στο οστεοφυλάκιο. Προφανώς θα υπάρχει και «τέλος ενταφιασμού», «τέλος ευπρεπισμού» κ.ά.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι τον Ιανουάριο 2015, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριος Κωτούλα, είχε δηλώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους Νέας Λεύκης, και ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου υπάρχουν ήδη 100.000 ευρώ, και μέσα στο 2015 θα ξεκινήσουν οι πρώτες διεργασίες για το έργο, το οποίο θα γίνει τμηματικά.

Ο ΙΔΙΟΣ αντιδήμαρχος, λίγους μήνες μετά, στις αρχές Οκτωβρίου 2015, επιβεβαίωσε τις αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις τους και δήλωσε, ότι «είναι έτοιμες οι περισσότερες από τις μελέτες που απαιτούνται για την ίδρυση του νέου κοιμητηρίου Καστοριάς, και έχουν δοθεί επίσης οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εμείς σε ένα μήνα κλείνουμε τον φάκελο και τον στέλνουμε στο υπουργείο. Μόλις έλθει η έγκριση είμαστε έτοιμοι».

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ένα χρόνο μετά, το Ιούλιο 2016 δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ταφή των πρώτων νεκρών στο νέο κοιμητήριο στον Άγιο Χαράλαμπο».

ΕΝΑ χρόνο μετά, η νέα αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μ. Αντωνίου, την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε αόριστα ότι «οι παράλληλες ενέργειες για το δεύτερο νεκροταφείο γίνονται, όμως δεν είναι όλα έτοιμα, είναι πάρα πολλές οι διαδικασίες και τα απαραίτητα που πρέπει να γίνουν, που αργούν».


Περισσότερες πληροφορίες στην αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Μαλ.Αντωνίου τηλ. 6984666087,ή στα τηλέφωνα της υπηρεσίας: 2467351620, 2467351623.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιουνίου 2017, αρ. φύλλου 889.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ