1.11.17

2nd Fur Shopping Festival



97 εκθέτες, 2 πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Καστοριάς

Tο σύνολο του εκθεσιακού χώρου του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας κάλυψαν οι 97 εκθέτες του 2nd Fur Shopping Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στην Καστοριά από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου, αυξανόμενοι κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση, οπότε συμμετείχαν 47 Εκθέτες.

«Αυτό το γεγονός μας γεμίζει με αισιοδοξία, μας γεμίζει και με δύναμη και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι γουνοποιοί μας παρακινεί για να συνεχίσουμε τις δράσεις αυτές που θα φέρουν αποτέλεσμα στην περιοχή μας. Έχουν καταλάβει σχεδόν όλοι ή τουλάχιστον οι τη φιλοσοφία και το σκεπτικό, το νόημα τέτοιων κινήσεων που εκτός από την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε», τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Κορεντσίδης, σημειώνοντας πως το 2ου Fur Shopping Festival «γίνεται πλέον θεσμός, αποτελώντας μία μεγάλη Έκθεση, με χιλιάδες εμπορεύματα και μεγάλη ποικιλία γουναρικών».

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τις προσπάθειες των διοργανωτών να επικεντρώνονται στην έλευση επισκεπτών και τη διεξαγωγή των πτήσεων charter, οι οποίες θα «ζωντανέψουν» το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, ξεπερνώντας μία σειρά γραφειοκρατικών, αλλά και τεχνικών σκοπέλων, κατάφερε και φέτος να εξασφαλίσει την έλευση περισσότερων από 200 επισκεπτών κυρίως από Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίοι θα έρθουν στην περιοχή μας αποκλειστικά για το Fur Shopping Festival, με ναυλωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα προσγειωθούν απευθείας στο αεροδρόμιο Καστοριάς.

«Από τη Μόσχα θα έρθει ένα Air Bus A 319 με 144 θέσεις και από το Κίεβο έχουμε προγραμματίσει την έλευση ενός αεροσκάφους 94 θέσεων. Επιδιώκουμε την έλευση και ενός τρίτου αεροπλάνου πάλι από Μόσχα το οποίο, βάσει της κινητικότητας που υπάρχει θεωρούμε ότι θα γεμίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Άκης Τσούκας, επισημαίνοντας ότι αναμένονται και άλλοι επισκέπτες από την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να παρευρεθούν στην εκδήλωση για να προμηθευθούν προϊόντα γούνας, από το μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο του Δυτικού Κόσμου.

Ταυτόχρονα, δόθηκε βαρύτητα στη συμμετοχή όλης της πόλης και των επαγγελματιών στη μεγάλη αυτή «γιορτή γούνας», με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τόσο του κλάδου της γούνας όσο και του τομέα του τουρισμού να συμμετέχουν στο Fur Shopping Festival, φέροντας την απαραίτητη σήμανση και ανοίγοντας τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους εκατοντάδες επισκέπτες.

Και από την φετινή διοργάνωση δεν θα λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις με μουσικά events, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα αποτελεί μία «όαση» χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Οι διοργανωτές υπόσχονται το φετινό Fur Shopping Festival να μείνει …αξέχαστο, αφού επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για εκθέτες, επισκέπτες , αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Καστοριάς.

Η φετινή διοργάνωση, από την άλλη πλευρά, συνέπεσε με το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς εντάχθηκε στην Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων UFI, εξέλιξη στην οποία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του οργάνου Ιορδάνης Μιχαηλίδης, τονίζοντας πως «υπάρχουν σοβαρότατες απαιτήσεις για να μπορέσει να λάβει ένας εκθεσιακός χώρος τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία μας βάζει στον χάρτη των διεθνών εκθέσεων».

Τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσους στηρίζουν στην πράξη τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με κύριες την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη ΔΕΘ – Helexpo O, που είναι συνδιοργανωτές φορείς του 2nd Fur Shopping Festival, τους χορηγούς, τον δήμο Καστοριάς και την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ: "εδώ". Σχετικά με την πρώτη ημέρα "εδώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ