20.11.17

Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του χειμώνα

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, 2017-2018, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2017, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική ενημέρωση για τα βασικά σημεία του μνημονίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τέθηκαν τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων όλων των φορέων και συζητήθηκε η επάρκεια υλικών αγαθών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων). Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ κατέστη δεδομένη η αλληλοκάλυψη των φορέων σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης μιας ενέργειας από ένα εξ αυτών.

Επίσης, για πρώτη φορά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) που δραστηριοποιούνται στα όρια της Π.Ε. Καστοριάς για θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία εγγειοβελτιωτικών έργων αρμοδιότητάς τους (στραγγιστικά δίκτυα, τάφροι, αντλιοστάσια καθώς και αρδευτικά δίκτυα, κ.λπ).

Τέλος, τονίστηκε η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και η συνδρομή των ίδιων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο κ. Αδαμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο της, όταν αυτό απαιτηθεί.

Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό την προεδρία του κ. Αδαμόπουλου, συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωπος του 15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής και του Νοσοκομείου, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας & της Δ.Ε.ΔΔΗ.Ε., ο αερολιμενάρχης Καστοριάς, η διευθύντρια Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της Εγνατία Οδού Α.Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού καθώς και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ