14.11.17

Το Σκάκι


20. Ke2 Na6

- Η απληστία της ΔΕΗ (*) απέναντι μας δεν έχει όρια, έχουν χάσει το μέτρο, για πόσο ακόμα; Ο αναλυτικός λογαριασμός ενός διαμερίσματος 95τμ. στο κέντρο της πόλης από 1.11.2016 έως 28.2. 2017 :
Για την ΔΕΗ = 154,49 €.
Για ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ = 44,97 € (ιδιωτική εταιρεία που κόβει ή συνδέει το ρεύμα)
Για ΥΚΩ = 25,39 € (εδώ μέσα είναι η… “φιλανθρωπία” της ΔΕΗ που πληρώνουμε εμείς, κοινωνικά τιμολόγια, νησιά, πολύτεκνοι)
Για ΕΤΜΕΑΡ = 40,13 € (εδώ γελάμε ή κλαίμε, διότι πολύ απλά πληρώνουμε εμείς όλες τις...«εξυπηρετήσεις» των φωτοβολταϊκών και άλλες πηγές (;) ενέργειας)
Έναντι κατανάλωσης = 34,46 € (τα είχαν πάρει ως προκαταβολή)
Διάφορα = 17,55 € (ΕΦΚ/Ειδικό τέλος 5% κλπ, εδώ μας έπιασε πονοκέφαλος)
ΦΠΑ =33,64 € (24% είναι, είμαστε και πολύ πλούσιοι)
Χρεώσεις ΔΗΜΟΥ = 40,00 € (ανάλογα την κατανάλωση, πίνουμε μια ασπιρίνη)
ΕΡΤ = 6,02 € (έχει κάποιες καλές ταινίες, αθλητικά, αλλά και εδώ έχουμε υψηλόμισθους, συμβούλους και παρατρεχάμενους)
Υπόλοιπο δεν υπήρχε, το είχαν πληρώσει, σύνολο = 328,00 € (με τις υγείες τους).
Πουλήστε την! Φτάνει πια να πληρώνουμε τους υψηλόμισθους της ΔΕΗ, τους “αεριτζήδες” που έχουν και έκπτωση στα τιμολόγιά τους, μέχρι εδώ, Φτάνει.
Πουλήστε την για να σταματήσει και το αλισβερίσι «ψήφισέ με για να σε διορίσω».
Μια παράγκα δυσοσμίας, γκρεμίστε την!

-Προληπτικά, με αυτή τη δικαιολογία θα γίνονται οι πόλεμοι από τις “Μεγάλες Δυνάμεις” (το ποιός ή τί καθορίζει μια χώρα για να την λένε «Μεγάλη» είναι “αλλουνού παπά βαγγέλιο”). Έτσι λοιπόν αν μια “Μεγάλη Δύναμη” κρίνει ότι μια Τρίτη χώρα θα εκτοξεύσει πύραυλο (δεν είναι σίγουρο), προληπτικά θα της στείλει έναν πρώτα αυτή. Προληπτικά και ο Χίτλερ ξεκίνησε τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μήπως η Πολωνία επετίθετο πρώτη, εισέβαλε πρώτος. Κάπως έτσι και ο πόλεμος στο Ιράκ, προληπτικά διότι είχε (αμ δεν είχε) πυρηνικά, το ισοπέδωσαν και τώρα “αλωνίζουν” σε μια χώρα που είναι ανεξάρτητη (;) ή ήταν;
Προληπτικά και προκλητικά!

-Έγινε και το περιβόητο δημοψήφισμα του σουλτάνου της γείτονος χώρας, αλλά το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποίησε (τόσους είχε συλλάβει και φυλακίσει και άλλες τόσες φοβέρες έστελνε δεξιά κι αριστερά) στα ίσα τα αποτελέσματα, νοθεία φωνάζει η αντιπολίτευση και ο λαός στους δρόμους.
Μια χώρα που εξαιτίας της μεγαλομανίας ενός ατόμου, οδεύει προς εμφύλιο σπαραγμό.

-Πέρασε και το Πάσχα (φέτος γιορτάστηκαν μαζί, καθολικό και ορθόδοξο) και δυστυχώς είχε τα παρατράγουδά του, δηλώσεις πολλές για το Άγιο Φως από πολιτικούς που το βράδυ της Ανάστασης κρατούσαν αναμμένη λαμπάδα. Προς τι όλες αυτές οι δηλώσεις; Για την προβολή τους; Να έχουμε να τους θυμόμαστε;

-Εύγε σε όσους πήραν την απόφαση για την εκφώνηση του πανηγυρικού της 25ης Μαρτίου στον καθεδρικό ναό από μια μαθήτρια της έκτης δημοτικού! Ναι, στα παιδιά, τόπο στα νιάτα για να μην λέμε μετά αυτά τα κοινότυπα, “δεν ξέρουν ιστορία οι νέοι”. Ας εφαρμοστεί παντού, οι πανηγυρικοί των εθνικών εορτών μας να εκφωνούνται από μαθητές.

-Πανταχού παρούσες οι βουλευτίνες μας, πανηγύρια (άρχισαν κι αυτά), πρώτες στο χορό (και γιατί όχι, όλα τα κόβουν εκτός από τους μισθούς τους), θυμίζουν προεκλογική περίοδο. Η κυβερνητική μάλλον δεν θα ξαναβγεί (βάση των δημοσκοπήσεων του κόμματός της), η αντιπολιτευτική έχει τον φόβο (παλιοί που ξαναγύρισαν, περιπλανώμενοι που βρήκαν στέγη), με το δίκιο της να μην έχει ξεχάσει πανηγύρι για πανηγύρι.

[…] Άρχισαν τα όργανα, σήκω απ’ τη θέση σου […]

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι
(*) ΟΔΟΣ: Εκείνος & Εκείνος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Απριλίου 2017, αρ.φύλλου 883

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ