27.11.17

Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς (συνέχεια)



Παραπέμπεται σήμερα Δευτέρα 27/11 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καστοριάς διαχειριστής τοπικού site, κατηγορούμενος για αδίκημα προσβολής της τιμής της βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου, η οποία και τον καταμήνυσε.

Η υπόθεση δικάζεται μετά από αναβολή, όμως θεωρείται πιθανή μία περαιτέρω αναβολή της υποθέσεως, αυτήν την φορά με αίτημα της κ. Μαρίας Αντωνίου, καθώς όπως εκτιμάται, τόσο η ίδια όσο και ο πιθανός συνήγορός της βουλευτής κ. Μ. Βορίδης, θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην βουλή, για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία.




Για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη ασκηθεί αγωγή αποζημιώσεως της κ. Μαρίας Αντωνίου σε βάρος του διαχειριστή του τοπικού blog, στα αστικά Δικαστήρια των Αθηνών.

Η ΟΔΟΣ συστηματικά ασκεί κριτική στην κ. βουλευτή της Ν.Δ., αλλά αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ πολιτικής κριτικής και προσβολής της προσωπικής της τιμής και υπόληψης. 

Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς, είναι ο πρώτος μεγάλος ασθενής του τόπου, κυρίως στο επίπεδο της ποιότητας, αλλά ακόμη χειρότερα του κινήτρου.


Σχετικά:


1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Βασιλειάδης [facebook]30/11/17

    Όταν κρίνεται συστημικός ρόλος προσώπου και όχι το φυσικό πρόσωπο πού στην κριτική που ασκείται στον φορέα του δημόσιου ρόλου, είναι επιβεβλημένη στα πλαίσια της δημοκρατίας οποιαδήποτε κριτική καλί μάλιστα δημόσια. Η μικρονοητικότητα του επαρχιωτισμού σαν στάση και κατανόηση ζωής, είναι αυτή πού γεννάει γελοίους καί αδιέξοδους προστατευτισμούς οι οποίοι αδυνατούν να διαχωρίσουν τον φορέα του δημόσιου ρόλου από το φυσικό πρόσωπο και οδηγεί αυτός ο μικρονοητικός επαρχιωτισμός σε φασιστικές ενέργειες οι οποίες εκθέτουν τον αυτοαμυνόμενο επαρχιωτισμό και όχι τον κριτή του. Επειδή για μία ολόκληρη δεκαετία είχα την αγωνιστική ευκαιρία να διαμορφώσω ανεξίτηλα το τοπίο των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τόπος που εξ αντικειμένου είναι βυθισμένος στον α-πολιτισμικό επαρχιωτισμό και φοβικός απέναντι στην παραγωγή Παιδείας, γι αυτό ή σκληρή και άνευ όρων κριτική απέναντι σε όποιον φορέα συστημικής εξουσίας, είναι και επιβεβλημένη και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ/ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ